SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bakana Yazdı, 14 Kişi Görevden Alındı..''

A- A+ PAYLAŞ

TSE'de 14 üst düzey yetkilisinin görevden alınmalarına, Malatyalı işadamı Adil Üstündağ'ın Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'a yazdığı mektuptaki iddialarının neden olduğu öne sürüldü. Üstündağ'ın şikayetini dile getirdiği mektubunda, kendisiyle ilgili referans olarak gösterdiği isimlerden birisinin de CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu olduğu iddiası, konuya ilişkin Milliyet'te yayınlanan haberde yeraldı.

Aslen Arapgirli olan Adil Üstündağ'ın mektubunun neden olduğu öne sürülen görevden almalarla ilgili olarak Milliyet'te, Ankara mahreçli ve Enis Yıldırım imzasıyla yayınlanan haber şöyle:

"Bakana mektup yazdı, 14 yönetici görevden alındı

TÜRK Standartları Enstitüsü'nde (TSE) 22 Aralık 2004 tarihinde 14 üst düzey personelin görevden alınmasına, Green Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Akışık Ticaret ve Sanayi Ananim Şirketi'nin sahibi Adil Üstündağ’ın, 16 Temmuz 2003 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’a gönderdiği mektubun neden olduğu iddia edildi.

Yurt dışından getirdiği ampullere TSE’den onay alamayan Adil Üstündağ, iddiaya göre 16 Temmuz 2003 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’a Türk Standartları Enstitüsü'nün ithal ettiği ampullere gereksiz yere onay vermediğini belirten bir mektup yazdı. Bakan Ali Coşkun, konunun acil olarak takip edilmesini istemesine rağman, TSE yetkilileri ampullere onay vermedi.

Bir süre sonra da 14 TSE üst düzey yetkilisi hakkında yolsuzluk iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Açılan soruşturma doğrultusunda 14 yönetici, TSE Personel Yönetmeliği'nin 133'ncü Maddesi gereği 3 ay görevden uzaklaştırıldı. Daha sonra 22 Aralık 2004 tarihinde başka bir yönetim kurulu kararıyla, aynı kişiler görevlerinden alınarak uzman ve müşavir kadrosuna atandı.

İDARE MAHKEMESİNE BAŞVURDULAR
Haksız yere görevden alındıklarını ileri sürerek Avukat. İlknur Uçar aracılığıyla Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuran 14 TSE çalışanı hakkındaki ilk karar 2005 yılının Temmuz ayında çıktı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, görevden alınan TSE Genel Sekreteri Asım Dinç, İthal Malları Belgelendirme Daire Başkanı Hüseyin Özdamar, Kontrol İzleme Daire Baskanlığı Muhasebe ve Mali İşler Daire Başkanı Adnan Çözeli, İdari İşler Daire Başkanı Arif Gani, Personel Müdürü Kenan Algın ve Genel Sekreter Yardımcısı Osman Katipoğlu hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Diğer çalışanlar için de davaların karar aşamasına geldiği ve aynı kararın önümüzdeki günlerde çıkacağı ileri sürüldü.

Öte yandan İstanbul ve Kocaeli ithalat temsilcileri Mustafa Aksoy ile Filiz Karabulut hakkında da yolsuzluk iddiasıyla savcılığa suç duyurusu yapıldığı belirtildi.

MEKTUPTAKİ İDDİALAR
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'a 16 Temmuz 2003 tarihinde mektup gönderen Green Park Oteller Yönetim Kurulu Başkanı ve Akışık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, AKP'nin kendi otelinde kurulduğunu ve TSE'nin kendisine haksız yere onay vermediğini belirtti. Mektubunda, fabrikasının kapanma aşamasına geldiğine değinen Üstündağ, referans olarak Abdülkadir Aksu, Mevlüt Aslanoğlu, Yıldırım Coşkun ve Atilla Şahin'i gösterdi.

Sanayi ve Ticaret Bakan Ali Coşkun’un dilekçenin üzerine ‘acil’ yazdığı ve TSE başkanlığına sevk ettiği görülüyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız