SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakandan Askeri Alanları İstediler

0
Güncellendi - 2016-09-29 04:23:11
Bakandan Askeri Alanları İstediler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya il merkezindeki 8 askeri birimin bir kışlada toplanması ve kalan kışla alanlarının ise kamu yararına kullanılması için yeni bir çalışma başlatıldı. Ankara'da Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'la yapılan görüşmede talep edilen askeri alanlar arasında Beylerderesi bölgesindeki Altay Kışlası da bulunuyor ve Malatya'daki kışlaların bir araya toplanılması isteniyor.

Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya ile ilgili yatırımlar ve projeler konusunda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci başkanlığında bazı ziyaretlerde bulundular.

ASKERİ ALANLAR TALEP EDİLDİ

Bakan Tüfenkci, beraberindeki Malatya heyeti ile birlikte Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret ederek, Malatya il merkezindeki askeri alanların bundan sonraki kullanımı ve planlaması ile ilgili konuyu görüştüler. Bakan Işık’a Malatya’da 8 askeri alanın bulunduğu, bunların bazılarının birleştirilmesi ve bazı alanların ise kamusal amaçla kullanılması talebi iletildi. Bu kapsamda Beylerderesi’ndeki Şoför Okulu olarak kamuoyunda bilinen Altay Kışlası’da kamu yararına kullanılması talep edilen askeri alanlar arasında yer aldı.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Bakan Işık’tan bazı askeri alanların kentsel dönüşüm kapsamında, bazı alanların ise kamu yararı acısında değerlendirilmesi için Büyükşehir'e devredilmesini talep ettiklerini kaydetti. Kahtalı, çok yararlı bir görüşmenin gerçekleştirildiğini ve Bakan Işık’ın bu konuda talimat vererek bir çalışma başlatıldığını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise; Malatya’daki askeri alanlardan bazılarının devredilmesi hususunda daha önce bir çalışma yapıldığını da hatırlatarak, Bakan Işık’ın vermiş olduğu talimat üzerine Büyükşehir ile Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı arasında yeni bir çalışmanın yapılacağını ve bu çalışma sonucunda taleplerin değerlendirileceğini kaydetti.

Başkan Çakır, talep edilen askeri alanların kentsel dönüşüm, eğitim, yeşil alan ve şehir içinde kalan kamu kurumlarının taşınması hususunda kullanılmasını istediklerini kaydetti.

CAZİBE MERKEZİ SUNUMU YAPILDI

Bakan Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Kalkınma Bakanlığına geçerek, burada Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile görüştü ve bakanlıktaki Cazibe Merkezleri ile ilgili sunuma katıldı. Sunumda yatırımlar ve teşvikler hakkında bilgi aktarıldı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

fikriışık

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Nurettin Cömertler (7 yıl önce)
    sayın malatyalılar size zahmet bi ayaklanın iş işten geçtikten sonramı!!!.sayın medya siz ne iş yaparsınız .güzelim araziyi işi bilmeyenlere teslim etmeyelim.orası güzel park hayvanat bahçesi yürüyüş alanı piknik alanı olur sayın bakanım helikopterle şehri dolaşınız bina yapılacak çok yer var ilgililerede gösteriniz.şehrin kuzeyi doğusu bomboş daha büyük araçların geçeceği çevre yolumuz yok. Allah rızası için tunellerle uğraşsınlar .Malatya Malatyalılarındır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Heyeti ? (7 yıl önce)
    Bakan Tüfenkci, beraberindeki Malatya heyeti ile birlikte ifadesi çok güzel birlik beraberlik yansıtıyorda Selahattin Gürkan'ı niye aranıza almıyorsunuz o Malatya Heyetinden değil mi? Gerçi almamanız daha iyi biz o sizden ayrı diye seviyoruz zaten onu. Tek Başına çabalıyor herşeyi Keske onun da arkasında biz halktan başka sizin gibi siyasetçilerde dursa.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (7 yıl önce)
    resimde malatyayı temsil edenlerin kaçı gerçekten malatyalı araştırın
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Kurtlar sofrası kurulmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    rant varsa her şey mübah..
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (7 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    çok doğru acaba hangi araziye kim göz koydu
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    askeri hastanedeki ağaçlar kurudu orası gibimi yapacaksınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    eğer yeşil alan ve devasa bölge parkları yapılacaksa güzel düşünce. betona çevirecekseniz bırakın eskisi gibi kalsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Alın alın 2. Ci ordu yu da kaldırın tamamen bıtırın Malatya'yı! Malatya yada Nıye teror olmadı derlerdi eskıler! Malatya'nın gırısı de askerıye ıcıde askerıye çıkışı da askerıye nasıl olay olsun! Once şoför okulunu kapattınız! Toplanma merkezını ıstemıyoruz dedınız Elazığ a aldınız! Olan esnafa oldu... sımdı de erhac yedek meydan yapıp tuğgeneral yerıne albay atayıp yedek meydan yatınız uçakları eskısehıre gönderdınız personelı azalttınız! Ordu yada orgeneral yerıne korgeneral atadınız! Hayırdır Ordu da mı gıdıyor yada küçülüyor:) arsalarını mı kapmaya başladınız! Ahh esnaf kardesım bıtmıssın haberın yok! Malatya buyuksehır oldu dedım ama sadece ismen olmus. Icı boşaltılıyor haberımız yok. Iyı uykular malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • ali basri tezel (7 yıl önce)
    Valilik ile hastane arası güzel bir planlama ile değerlendirilmeli Merkezde yoğunluğun önüne geçebilecek kentsel dönüşüm için bu alanlar ile birlikte değerlendirilerek yapılabilir burada cazibe merkezi değil merkez yoğunluğunun azaltılması hedef olmalı oraları cazibe merkezi yapıp merkezin yoğnluğunu azaltmazsak Malatya iyice içinden çıkılmaz bir hal alır
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (7 yıl önce)
    he he alın. esenlik market açarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz (7 yıl önce)
    inşallah size hiç bir yeri vermezler Rabbim nasip etmez. eski hal binası , tekel fabrikası gibi kocaman alanları alıp hiç birşey yapmadan bu halkın paralarını nasıl çöpe attığınız ortada. beceremiyorsunuz bari hiç almayın
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    1) Sayın valim koskoca organize sanayi bölgesine kamulaştırma yapıldı da neye yaradı katma değeri yüksek övüne bileceğimiz teknoloji fabrikamız yok 2) Sayın büyük şehir belediye başkanımız malatya nın en güzel yeri başkalarına peşkeş çekilip ruhsatsız malatya park avm yapıldı esnaflar ticaretinde sıkıntı yaşadı çarşı merkezde Avm var önce sahip olduğunuz yerleri değerlendirin 3) Sayın yeşilyurt belediye başkanı istediğiniz yeri yeşil yurt inşaatamı devir edeceksiniz onlarda ihaleyemi çıkaracak mütaitlere güzelim yeşilyurta çöp kutusu layık görülüyor esnaflar sıkıştırılıyor boğuluyor bir melhem sürmüyorsunuz projeniz cevrenizdeki insanlar tarafında kar amaçlı yapılıyor 4)Sayın il başkanı yukarıda saydıklarım konular problemler varken kimlerle güzelim malatyaya hizmet edeceksiniz daha doğrusu genel merkeze neden raporlamıyorsunuz iş takipsizliği var sayın başkan 5) Sayın bakanım istanbul ilinde iş adamlarına malatyayı sorduğunuzda haritada yerini bilmiyorlar bizde ticaret bakanı çıkardık diye seviniyoruz şu iş adamlarını bir malatyaya davet et sana zahmet projeli insanlar var hayata geçirin malatyada ticaret olmuyor dönmüyor her taraf kafe doldu esnaf kalmadı iş adamları kaçıyor bu ticaret odasının elinde kan ağlıyor her taraf yolsuzlukla doldu şu ticaret odasının iplerini hortumlamalarını kesin artık yaptıkları bir iş yok sürekli Tayland Amerika gezileri için mesaj lar alıyor iş adamları
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (7 yıl önce)
    AVM yapıp rant elde edecekler. Keşke halka açık doğa parkları hayvanat bahçesi, spor alanları yeşil alanlar, yapay göletler vs yapsalar
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (7 yıl önce)
    Türkiye de isminin önünde yeşil olan iki ilden biriydi Malatya Bursa ne oldu bilmiyorum ama bizimki Beton Malatya oldu. obez önündekini bitirmeden duramaz. rantçı ve betoncu belediyeler maalesef Malatya'mızın kaderi oldu. Fırsat bu fırsat diyerek son kalan bu alanları da betonlaştırıp rahat edecekler. Geniş geniş laflar (Kamu yararı, kentsel dönüşüm vb.) Bırakın iki kuşun konacağı bir ağaç kalsın şu güzelliği kalmamış şehirde.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Konu rant olunca akan sular durur. Evet bu alanlar kamu yararına kullanılmalıdır. Peki projeleriniz nedir. Kamuoyu ile bir paylaşın görelim. Mesela Şoför alayı alanına ikinci devlet üniversitesi yapılabilir. Saçma sapan ve ucube projelerle bu alanları harcamayın. Ya da birilerine peşkeş çekmeyin. Sizden isteğim budur.
    0
    0
    Yanıtla
  • askeri hastanenin hazır binası vardı ne oldu?
    0
    0
    Yanıtla