SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakandan Destek Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:57:36
A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu'daki eğitim ve öğretim ile ilgili konuları görüşmek üzere bölgenin AKP'li  milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ziyaret etti. 

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin , Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Muş Milletvekili Faruk Işık, Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ve 23. Dönem Erzurum Milletvekili Sadettin Aydın ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı makamında ziyaret ederek, istişarede bulundu.

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “4+4+4 eğitim sistemine sağlıklı bir geçişin yapılması hepimizi mutlu etmiştir. İlimizde ve bölgemizde teknik ve mesleki okulların sayısının bu süreçte artması ara ve kalifiye eleman problemine kalıcı çözüm bulmamızı sağlayacaktır. Malatya ilimiz geçmişten günümüze hep ilim ve kültür merkezi olmuştur. Geçmişten gelen bu özelliğinden dolayı ilimiz eğitim, sağlık ,sanayi ve Kültür alanında ciddi hamleler yapmıştır. Malatya'nın mevcut bu potansiyelini de göz önünde bulundurarak ilimizde Turgut Özal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla 2. bir üniversite için kanun teklifini TBMM'ye verdik. Üniversite ile ilgili Kanun Teklifimize diğer Bakanlarımızın vermiş olduğu desteği Sayın Milli Eğitim Bakanımızdan da beklemekteyiz. Ayrıca Dershane sektöründe yıllarca öğretmenlik yapan değerli öğretmenlerimizin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak atanabilmesi için konulan 40 yaş sınırının kaldırılması Dershaneler ile ilgili alınacak kararların ortaya çıkaracağı olumsuz sorunları da bertaraf edecektir” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, bölge milletvekillerinin yapmış olduğu ziyaretten çok memnun olduğunu ifade ederken, özellikle bölge milletvekillerinin kendi illeriyle ilgili sahadan almış oldukları bilgilerin çok önemli olduğunu belirtti. Bakan Avcı, “Ayrıca illerin kalkınmasına üniversite ile sanayici arasında ciddi bir bütünsellik sağlayacak olan Bilim ve Teknoloji Üniversitelerinin ciddi katkı sağladığını biliyoruz. Bu konuda da gereken hassasiyeti göstermeye çalışacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız