SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakandan Destek İstediler

0
Güncellendi - 2018-08-12 17:29:24
Bakandan Destek İstediler
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık, Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Hakan Kahtalı, Ahmet Çakır ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret ederek Bakanlığın Malatya’da yaptığı çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

Bölgenin parlayan yıldızı Malatya’nın sanayi faaliyetlerinde önemli merkezlerinden biri haline geldiğini vurgulayan Çalık, “Malatya ilimizde 4 adet sicil almış, 2 adet aktif faaliyette bulunan organize sanayi bölgemiz bulunmaktadır. Sanayi bölgelerimizde doluluk oranımız %82’dir. Birinci Organize Sanayi Bölgemizin büyümesi ile yeni bir artıtma tesisinin yapılması ve için faaliyette olan firma sayılarının artması ile ilave bir arıtma tesisinin inşası Bakanlığımızın 2018 yılı yatırım programına alınmıştır.’’ ifadelerini kullandı.

Çalık şöyle devam etti:

‘’İkinci Sanayi Bölgemiz 156 adet sanayi parselinin tamamı tahsis edilmiştir. Bölgemizde doluluk oranı %97’dir. Üretime geçen parsellerde yaklaşık 9.280 kişi istihdam edilmektedir. Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz 2018 yılı Yatırım Programına alındı. Darende Organize Sanayi Bölgemizde tahsis çalışmaları devam etmektedir. AK parti iktidarımız döneminde Malatya’mız her geçen gün daha büyümekte ve gelişmektedir. İlimizin içinde kalan sanayi sitelerimiz var. Şehir dışına çıkartılması için çalışmalar devam ediyor.’’

Çalık ve beraberindeki milletvekilleri, Malatya’daki ihtisas sanayi bölgelerinin arttırılmasına yönelik isteklerini dile getirirken mevcut yatırımların hızlandırılması konusunda da Bakan Varank’ın destek ve katkıları talep edildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Bekir (5 yıl önce)
    Agaclar hala susuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Kuzucu (5 yıl önce)
    Adıyamanlı kardeş,Bülent bakan ilimize kuzey Çevreyolu'ndan organize sanayi bölgemizin gelişimine,lisanslı depocululuktan Vagon fabrikasının Kızılay'a devrine,Gümrük Bölge müdürlüğünün binasına ,karaciğer enstitüsünün kuruluşu ile Onkoloji hastenesinin kazandırılmasına bir sürü iş yaptı. Sen Adıyaman'a yorum yap istersen.
    0
    0
    Yanıtla
  • yav he he kuzey çevre yolu bakandan önce temel açılıp plandı bitmedi. organize sanayide kapanan yerlere birde açılan yerlere sayı açısından bak. vagon fabrikası hala muamma malatyaya getirisini söyleyin. onkoloji hastanesi yeri nerde bu arada
    0
    0
    Yanıtla
  • adiyamanli Ramizan (5 yıl önce)
    Ne oldum demiyecem ne olacam diyeceksin bülent bey. Malatya sayesinde Bakan oldun bir Kayısıyı TMO aldıramadın.Sana nedense üzülmüyorum
    0
    0
    Yanıtla