SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakandan 'Program Dışı' TÖTM..

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, beraberinde Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekilleri Ali Osman Başkurt, Fuat Ölmeztoprak, MKYK Üyesi Öznur Çalık ve diğer yetkililerle birlikte daha önceden açıklanan "programının dışında" İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ni gezerek incelemede bulundu. Bakanı, merkeze gelişinde, Başhekim Doç.Dr. Murat Cem Miman karşıladı.

BAŞHEKİM KARŞILADI..
Karşılama ve gezi sırasında bakana bilgi veren Başhekim Doç.Dr. Miman, şu anda bir bölge hastanesi gibi hizmet verildiğini, hastaların yüzde 30'unun Malatya dışından geldiğini, 120'si yoğun bakım olmak üzere 800 yatak kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

Bakana, bir basın mensubu tarafından, 9 yıldan sonra ilk kez bir Sağlık Bakanının hastaneyi ziyaret ettiği, bu konuda ne düşündüğü soruldu ve bakandan "Siz ne düşünüyorsanız, ben de onu düşünüyorum" yanıtı geldi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bina büyük bir emek ve özenle yapılmış. Merhum Turgut Özal'ı bir kere daha rahmetle yad etmemiz lazım. Güzel bir düşünceyle bölgenin ihtiyacı olan bir hastane. İyi bir mimariyle gerçekleştirilmiş. Yalnızca yataklı servislerde eski mantığı gördük. Odalarda 5 hasta yatağı var. Gerçi her odada banyo tuvalet var ama. Biliyorsunuz yeni inşa ettiğimiz hastanelerde 1 veya 2 yataklı yapıyoruz odaları. Ama bu ogünün mantığıyla normal karşılanmalı. Hastane bütünüyle iyi bir mimariye sahip. Ama bütünüyle bölgenin ihtiyacını karşılayacak bir hastanemiz. Bu görevi de geçmişten bugüne yaptığını biliyoruz zaten üniversite hastanesi olarak." dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kadro sorunuyla ilgili bir soruyu cevap veren Bakan Akdağ, başhekim tarafından kendisine verilen bilgide 170'e yakın öğretim üyesinin ve asistanlarla birlikte 450 doktorun çalıştığını anlatarak, "Turgut Özal Tıp Merkezi ile ilgili olarak özel bir kadro sıkıntısı yoktur. Bunu Malatyalı hemşehrilerimin bilmesini isterim. Memur olarak kadro istihdamı hususunda, Türkiye'de biraz mantık değişti. Biz Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerinde de biz arzu ettiğimiz sayıda memur hemşireler istihdam edemiyoruz. Farklı istihdam modelleri geliştirdik. Memurdan kastım 657 sayılı kanunu a maddesi ile ilgili meslektaşları kastediyorum. Farklı istihdam modelleri geliştirdik. Sözleşmeli modeller geliştirdik. Üniversite hastanelerinde de bu sözleşmeli istihdam modellerini gerçekleştirmemiz lazım. Başhekimimizle görüştüğümüzde, yeni bir olay da değil, belki 10-15 senedir, farklı bir yöntemle işçi kadrosunda hemşire istihdam edildiğini öğreniyoruz. Yapmamız gereken iş üniversitelerle, YÖK'le biraraya gelip, onları maliyemizle biraraya getirip, ben burada arayüz olabilirim Sağlık Bakanı olarak, Sağlık Bakanlığı'nda uygulanan esnek istihdam modellerini üniversite hastanelerine de getirmeliyiz. Bunu Maliye bakanımızla görüşeceğim ama YÖK başkanımızla da mutlaka oturup bu konuyu görüşmek lazım. İstihdamı da sadece 657 memur istihdamı algılamamak gerekir, farklı istihdam modellerini de, Sağlık Bakanlığında uyguladığımız gibi üniversite hastanelerimizde uygulamalıyız. " dedi.

İKİ "TARAF" YOKTU..
Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kadro ihtiyacı konusunda sık sık karşı karşıya gelen AKP Milletvekili Münir Erkal, Malatya'da olmasına rağmen bakanla birlikte Tıp Merkezi'ne gitmezken, Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu da bakanın ziyaretinde hazır bulunmadı. Bu arada, başhekim daha sonra basın mensuplarının sorusu üzerine rektörün Elazığ'da olduğunu söyledi.

"Bİ BAKAYIM.." DEMİŞTİ..
Cuma gecesi Malatya'ya gelen Sağlık Bakanı Akdağ, TV Malatya'da Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, Gazeteciler Bülent Yalvaç ve Rıfat Gökçe'nin birlikte gerçekleştirdikleri "Fikir Kulübü" adlı programa konuk olmuş, bakanın daha önce açıklanan programında yeralmayan "Turgut Özal Tıp Merkezi" ile ilgili ziyaret burada gündeme getirilmişti.

Gökçe, programda “ Yarın herhalde devlet hastanelerini ziyaret edeceksiniz. Şunu söyleyeyim. Devlet 250 milyon dolar bir yatırım yaparak -ki siz bir hekimsiniz- orda çok önemli bir sağlık abidesi yapmış. Bugüne kadar çok bakan ziyaret etmiş. Ama hiç sağlık bakanı ziyaret etmemiş. Acaba Tıp Merkezi için siz bir ilk olmak ister misiniz?” şeklinde bir soru yöneltmişti.

Bakan Akdağ ise, buna karşılık, “Yarın çok doluyuz. Yani program önceden yapılmadığı için ama programımızın içine sokabilirmiyiz ben bir bakayım. O kadar şey çalışacağız ki yoğun yani, kamuoyu da yarın takip edecektir.." diye "muğlak" bir yanıt vermişti. Bakanın ziyareti gerçekleştirmesi, geziyi "programına dahil ettiğini" gösterdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız