SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakandan Söz Aldık'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya teşkilatının her hafta uyguladığı nöbetçi vekil uygulamasının bu haftaki konuğu Malatya milletvekili Öznur Çalık oldu.

Partinin il binasında, Halk Günü'nden önce il başkanı Ahmet Çakır ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Malatya milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler komisyonu ve partinin MKYK üyesi Öznur Çalık, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Kayısıda bu yıl don yaşanmadığını ancak tarım elemanlarının yaptığı çalışmalar sonucu yalancı döllenmeden ürün zaiyatının olduğunun tesbit edildiğini belirten Öznur Çalık, "Kayısısını don sigortası yaptıranlar, bu zaiyat miktarını primden düşecekler"dedi.

Çalık, kayısı'da ürün kaybı olanların 31 Mayıs'a kadar Tarım İl Müdürlüğü ve sigorta yaptırdıkları kuruluşa başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Beylerderesi Viyadüğü için bu yıl ayrılan 2 milyon YTL ödeneğe ek olarak 7 milyon YTL ek ödenek istediklerini, Diş Hastanesi için ayrılan 4 milyon YTL ödenekden 1,5 milyon YTL geldiğini aktaran Çalık, "Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önce geçici binada hizmete açılacak. Sonra, Şeker Fabrikası alanına yapılacak 800 yataklı hastane bünyesinde hizmet verecek"şeklinde konuştu.

Sosyal Güvenlik Kuruluşu Bölge Müdürlüğü'nün Malatya'da kurulması için ilgili bakan ve genel müdürlükle görüştüklerini de söyleyen Çalık, "Bölge Müdürlüğü kurulacak illerin içerisinde Malatya'nın olmasıyla ilgili söz aldık"dedi.

Havaalanı ana pistinin onarıma alınacak olması nedeniyle, uçak seferlerinin aksamaması için yedek pistin onarım ve iyileştirme işinin 24 Mart 2008 tarihinde 25 milyon YTL muhammen bedelle ihale edildiğini dile getiren Çalık, günde 6 uçağın inip kalktığı havaalanına, terminal binasının da yetersiz kalması nedeniyle ilk etapda prefabrik ek terminal binası yapılacağını bildirdi.

Öznur Çalık, vatandaşların kendilerine ulaşma ve sorunları iletmek için www.oznurcalik.com.tr internet sitesi açtığını açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız