SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakandan Sözünü Aldık'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur çalık beraberinde Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin ve parti yöneticileriyle birlikte Sultansuyu'nda birtakım incelemelerde bulundu.

Çalık ve beraberindeki partililere süt sığırcılığı konusunda bilgi veren Sultansuyu Müdürü veteriner hekim Ahmet Baş, Sultansuyu tarım işletmesinde projenin test merkezi denilen ve fiziki yapısı 6 milyon TL'yi bulacak bir yatırımın gerçekleştirildiğini, 4.5 milyon TL binalar için, laboratuar inşaatı ve ahır inşaatı için, 1.5 milyon TL laboratuar malzemeleri için kullanılacağını, bu yıl Kasım ayında inşaatların biteceğini söyledi.

Sultansuyu'nda yapmış olduğu incelemelerde sonrasında buradaki tesislerin maliyeti konusunda bilgi veren Milletvekili Çalık, "Burada boğalarımızın dondurulmuş spermlerinin üretimleri yapılacak. Daha sonra ise bu spermler kullanılacak. Bu Türkiye'de bir ilk. Buranın Malatya'ya yıllık 50 trilyonluk girdisi olacak. Çok önemli bir fabrika haline gelecek" dedi.

Milletvekili Çalık, son günlerde özellikle süt sığırcılığı konusunda yaşanan sıkıntıya da değinerek, "Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde 430 hayvanımız Sultansuyu'nda kaldı. 600 tane de damızlık limuzin tipi hayvanımızın da yine Sultansuyu tesislerinde hem bakımı hem de üretimi devam edecek. İnşallah bundan sonra Sultansuyu harası sadece atlarıyla değil 1000 tane damızlık hayvanımızla da anılacak. Gerekli olan yatırımla ilgili destek sözünü de tarım bakanımızdan aldık" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız