SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakandan Ziyaretler

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:08:40
Bakandan Ziyaretler
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı ziyaret etti. Bakan Yazıcı, valiliği ziyareti sırasında yaptığı konuşmada ülke gündemindeki çeşitli konulara değindi.
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, partinin il başkanı Bülent Tüfenkçi'nin de katıldığı ziyarette konuşan Bakan Yazıcı, "Suriye bizim 910 kilometre kara hudut kapımız olan komşumuz. Suriye ile hukuki anlamda açık 8 kapımız, fiilen işler halde 6 tane gümrük kapımız vardı. Şuanda aşağı yukarı da bunların 3 tanesi aktif durumda. O kapıdaki faaliyetlerde önceki yıllara kıyasla veya bu sorunun başladığı önceki döneme kıyasla son derece rollantı da seyrediyor. Hudut kapılarında Suriye ile ticari ilişkilerimiz kadar, sadece Suriye'ye ürün satıp, oradan ürün satın alıyor değiliz. Aynı zamanda Suriye üzerinden transit ticaret gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Alternatif güzergahlar ile ilgili çalışmalar olduğunu söyleyen Bakan Yazıcı, "Bunlardan bir tanesi Hubur üzerinden geçişleri daha da çoğaltmak ve Habur'a ilave bir köprü inşa etmek. Ayrıca, İskenderun ve Mersin Limanı'ndan körfeze roro seferleri yapmak suretiyle, bu sorundan kaynaklanan ticari sıkıntıyı aşmayı hedefliyoruz. Geçisi bir süreç olduğu için ihracatçılara yönelik destek projemiz şuan itibariyle yok" ifadelerini kullandı.
 
Belediyeye Ziyaret
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Malatya Belediyesi'ni de ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. 
 
Çakır, Çalışmaları Anlattı
 
Çakır yaptığı konuşmada,  “Özellikle üstyapıda, Ulaşım Master Planı çerçevesinde yaptığımız projeleri geliştiriyoruz. Katı Atık Bertaraf Tesisinin ihalesi yapıldı, inşaatı devam ediyor. Bununla birlikte ilk defa yaptığımız sosyal tesisler var. Malatya’nın tek merkezde sıkışmış yapısını açmak için, yeni alt merkezler oluşturma çalışmalarımız var. Karakavak bölgesinde 110-120 bin kişinin yaşayacağı yeni bölgeler oluşturuyoruz. 50-80 metre genişliğinde yol açma çalışmalarımız var. 1.5 milyon m2 bir alan üzerinde Horata vadisi projemiz var. Buradaki yeşil dokuyu korumak adına 600-700 dönüm alan doğal park, yapay göletler olarak kullanılacak, geri kalan yamaç ve tarıma elverişli olmayan yerler de konut alanı olacak. Amacımız burada Malatya’yı yeni bir altmerkezle buluşturmak. İki tane kuşak yolumuz var. Birisi 13 km, birisi 12 km uzunluğunda. Birisi güneyden, diğeri kuzeyden geçiyor. Kuzeyden 7.5 km deyiz. Güneyde şu anda 300 civarında evin kamulaştırması bitirildi. Bir kısmı kentsel dönüşüm alanına giriyor. Bu iki yolumuz trafiğin rahatlatılması açısından çok önemli” dedi.
 
"Doğru Bakış Açılarından Bir Tanesi"
 
Belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgileri dinleyen Bakan Yazıcı, "İmkanlarınızı dikkate aldığınızda, nerede başlayacağınızı, nelere öncelik vereceğinizi iyi belirleyemezseniz, yığılmalara, sorunların artmasına sebep olursunuz. Ama görüyorum ki Başkan Ahmet Çakır bey burada önceliklerini iyi belirlemiş. Önce altyapıyla alakalı sorunları ele almış görünüyor. Bu bana göre yerel yönetim anlayışına doğru bakış açılarından bir tanesi. Eminim ki siz buradaki imkanlarınızı vatandaşları memnun edecek öncelikli projelerden başlamak suretiyle, bu tarzınızı sürdürdüğünüz müddetçe Malatyalı memnun olacaktır. Çünkü insanların seçilmiş olsun, atanmış olsun, görevlerinde hedefleri, insanları huzurlu hale getirmek, mutlu etmek, hayatını kolaylaştırmaktır. Bu anlamda da Belediyeler halkla daha çok iç içe. Halka yönelik projelerin, öncelikli olarak ele alınmış olması, kentsel bir vizyon ortaya konulması son derece önemli. Yerleşim yerleri ve konut alanlarının daha yüksek yerlerde, engebeli yerlerde tercih edilmesinden ben son derece memnun oldum. İnşallah Malatya’ya daha iyi hizmetler yaparsınız. Bu hizmetleriniz de Malatyalılar tarafından takdirle yad edilir. Size başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.  Belediye Başkanı Ahmet Çakır ziyaret anısına Bakan Yazıcı’ya kayısı kristali ile tepside kuru kayısı hediye etti.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız