SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanı Bile Takmamışlar!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:52:58
Bakanı Bile Takmamışlar!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın tek içmesuyu kaynağı olan Gündüzbey’deki Kaptaj tesislerine yakın bir mesafede, Adıyaman sınırlarında, bu ilin İl Özel İdaresi tarafından ruhsat verilmiş olan taş ocağının faaliyetinin, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun 1 yıl önceki Malatya ziyaretinde bu kaynağın korunacağını ve taş ocaklarına izin verilmeyeceğini ve çalışmaları bizzat kendisinin takip edeceğini dair söylemesine rağmen sürdüğü anlaşıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 20 Ekim 2012 tarihinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Malatya’da Gündüzbey’deki Malatya’nın tek içmesuyu kaynağını olan Kaptaj Tesislerini gezdikten sonra, “Çeşitli taş ocakları var. Bunları eğer tahrip ederse su kaynağı başka yere kaçabilir. Dolayısıyla Malatya’nın hayat damarıdır o su. Bu yüzden o suyu korumak için gerekli talimatı hemen verdik, hatta ben de takip edeceğim” sözünü vermişti.

KAPTAJ TESİSLERİNİ GÖZLERİYLE GÖRDÜ 

Bakan Eroğlu, Malatya programı kapsamında Gündüzbey’deki Kaptaj Tesislerini beraberindeki heyet ve bakanlık bürokratları ile gezerek incelemede bulunmuş ve içmesuyu havzası ile ilgili olarak brifing almıştı. Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Kaptaj Tesislerini gezdikten sonra Malatya Belediyesi’ni ziyaret etmişti.  Belediye’deki ziyaret programına Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Bakanlık bürokratları, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katılmıştı.

“BENDE TAKİP EDECEĞİM” DEMİŞTİ

Ziyarette içmesuyu konusunun gündeme gelmesi karşısında açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kentteki içme suyu kaynaklarının korunması için çalışma başlatıldığını ifade etmişti.  Bakan Prof. Dr. Eroğlu, “Tabi başkanımla birlikte Malatyalıların Kaptaj dediği menba alanına gittik. Suyumuz var ama bazı yıllarda su azalıyor. Evvela bu Kaptaj alanını, mutlaka menba sahasını korumak gerekiyor. Bununla ilgili talimatı gerek Orman Genel Müdürümüze, gerekse Su Yönetimi Genel Müdürümüze verdik. Çünkü su kaynağını bu şekilde yok edemeyiz. Çeşitli taş ocakları var. Bunları eğer tahrip ederse su kaynağı başka yere kaçabilir. Dolayısıyla Malatya’nın hayat damarıdır o su. Bu yüzden o suyu korumak için gerekli talimatı hemen verdik, hatta ben de takip edeceğim” şeklinde konuşmuştu.

“MALATYA’YI SUSUZ BIRAKAMAYIZ”

Bakan Prof. Dr. Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürmüştü: 

“Bunun dışında bir de Malatya çok büyüyor. Büyükşehir olunca yeni su kaynaklarına ihtiyacımız var. DSİ ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğümüz birlikte bu bölgenin bütün su kaynaklarını ele alacaklar. Malatya gibi muhteşem bir şehri tek bir kaynağa bağlamak, suyu yeterli olsa bile doğru değil. Bir aksilik olur, beklenmedik bir durum olabilir. O durumda Malatya'yı susuz bırakamayız.”

Malatya'da su kumanda sistemini de kuracaklarını o ziyareti esnasında açıklayan  Prof. Dr. Eroğlu, hem Malatya'yı hem de Adıyaman'ı 2060 yılına kadar susuz bırakmayacak şekilde alternatif kaynaklar bulacaklarını söylemişti.

VALİLİK-ÖZEL İDARE: SUSPUS

Bu arada, Adıyaman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ‘Maden ocağının açılmasının Malatya’nın su kaynakları açısından tehdit oluşturup oluşturmayacağı’ yönündeki talebine 24.07.2012 Tarih ve 7215 sayılı yazı ile ‘Uygundur’ cevabını verdiği ortaya çıkan Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin konunun gündeme gelmesine karşın, kamuoyuna konuyla ilgili olarak bir açıklama yapmaktan kaçınırken, aynı konuyla ilgili olarak Malatya Valiliği’nin de kamuoyunu bilgilendirmemesi dikkat çekiyor. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatıyla ‘Orman Muhafaza Alanı’ ilan edilerek koruma altına alınan Malatya İçme Suyu Kaynağı (Kaptaj Tesisleri) ile ilgili kararını da ihlal ettiği bildirilen Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin bu girişimine Malatya Belediyesi de tepki göstermiş ve resmi yazışmaları bu kurumdan talep etmişti.

HABER: malatyahaber.com- Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi 

ARŞİV FOTO: Bakan Eroğlu, söz konusu Malatya gezisi sırasında Gündüzbey'deki içmesuyu kaptaj tesislerini de ziyaret etmişti..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız