SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanı Şaşırtan Anket

0
Güncellendi - 2018-04-07 23:46:13
Bakanı Şaşırtan Anket
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Çiftlik Bank” olayına ilişkin olarak yapılan bir ankette ilginç ve incelenmesi gereken bir sonucun çıktığını belirterek, “Özellikle Çiftlik Bank mağdurları arasında bu araştırma yapıldı. Orada yapılan sonuç ilginç. Yüzde 50'ye yakın insan 'biz tekrardan böyle bir oluşumda paramızı yatırmayı düşünebiliriz' diye ifade ediyorlar. Buda ayrıca incelenmesi gereken bir konu.” dedi.

Bakan Tüfenkci, beraberinde Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Eskimalatya'da muhtarlarla bir araya gelip, esnafları ziyaret etti.

-Bakan Eroğlu Malatya’ya gelecek

Muhtarların sulama suyu projeleri için teşekkür ettiği Tüfenkci, yağışların az olması nedeniyle ciddi bir su probleminin olduğunu söyleyerek, bu problemi aşma adına çalışmalar yürüttüklerini ve ihalesi yapılan Karakaya Barajı’ndan Şahnahan kanalına aktarılacak su ile alt bölgelerin su problemini büyük ölçüde gidermiş olacaklarını kaydetti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yakın zaman içinde Malatya’ya gelerek, sulama konusunda acil eylem planının ortaya konulacağını ifade etti. Tüfenkci, sulama suyu konusunda tüm sorunların masaya yatırılacağını kaydetti.

-“ Vatandaş yüksek kar vaatlerine şüphe ile baksın”

Bakan Tüfenkci, "Çiftlik Bank" mağdurlarının durumu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirme de; "Çiftlik Bank ve benzeri yapılar özellikle insanlarımızı dolandırma ve insanları kandırarak oyun üzerinden ticaret yapıyormuş gibi göstermeleri ve bununla ilintili olarak birçok mağduriyetlere neden olmaları hesabıyla biz incelemelerimizi yapmıştık bir kısmı da devam ediyor. Vatandaşlarımızı her fırsatta bu gibi yapılara karşı uyarıyoruz, uyarmaya da devam edeceğiz. Hükümet olarak sadece bizim bakanlık değil, bizim bakanlık daha çok inceliyor ama İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız bu tip yapıların üzerine ciddi anlamda gidiyor. Vatandaşlarımızın da bu anlamıyla uyanık olması gerektiğini, yüksek kar vaatleri sunanların her zaman şüpheyle karşılanması gerektiğini ifade ediyoruz." dedi.

Tüfenkci, "Çiftlik Bank" anketi ile ilgili olarak ise şu şekilde konuştu:

“Yapılan bir ankette, çalışmada özellikle Çiftlik Bank mağdurları arasında bu araştırma yapıldı. Oradaki sonuç ilginç. Yüzde 50'ye yakın insan 'Biz tekrardan böyle bir oluşumda paramızı yatırmayı düşünebiliriz.' diye ifade ediyorlar. Bu da ayrıca incelenmesi gereken bir konu. Onun için biz sürekli vatandaşlarımızı uyarıyoruz, uyarmaya da devam edeceğiz çünkü bu tür vatandaşlarımızın duygularını kullanan sadece Çiftlik Bank yok. Daha önceden gelen yapıları ve dolandırıcılık faaliyetlerine baktığımızda, esasında birbirini tekrar eden yapılar olduğunu görüyoruz. Buna rağmen kamuoyunda da yeteri kadar yer almasına rağmen vatandaşlarımızın hassas olmadığını görüyoruz. Bu hassasiyeti oluşturma adına da biz hem bilgilendirme yapacağız hem de bunlarla ilgili mücadeleye devam edeceğiz."

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Raif (6 yıl önce)
    Sayın Bakanım; İhlas finans ve Yimpaş hala Ülkede faaliyet gösteriyorlar fakat vatandaşın parasını da vermiyorlar (!) Bu Ülkenin kanunları bunları kapsamıyor mu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • İhlas (6 yıl önce)
    Sayın bakan ihlas finans
    0
    0
    Yanıtla
  • nedüşüneceğinidüşünenadam (6 yıl önce)
    Anketi yapan firma referandumda, seçimlerde hangi partiye oy verdiniz diye ayrıca sorsaymış keşke.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (6 yıl önce)
    :))))))))))
    0
    0
    Yanıtla