SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanı Teşekkür Pankartıyla Karşıladılar

0
Güncellendi - 2016-10-26 23:11:34
Bakanı Teşekkür Pankartıyla Karşıladılar
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, çeşitli toplantı ve ziyaretler için geldiği Malatya’da şoför esnafı tarafından karşılanarak, şoför esnafına getirilen ÖTV’siz araç uygulamasından dolayı teşekkür edildi.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı ve aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı şevket keskin ile şoför esnafı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi Havaalanı Kavşağı’nda karşıladı.  Şoför esnafı Bakan Tüfenkci’yi karşılarken  “Ömür tüketen vergiyi kaldırdınız, Allah’ta sizin ömrünüzü uzatsın”  ve “Şoför esnafımıza devlet ilk kez teşvik verdi. Reisimize, Başbakanımıza ve bakanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerinin yer aldığı pankartları taşıdı.

Bakan Tüfenkci’ye teşekkür eden MESOB Başkanı Keskin, “sayın bakanımız, göreve geldikten sonra özellikle hükümetimizin esnafımıza verdiği bir sözü yerine getirdi. Bizimde yıllarca takip ettiğimiz, yıllarca üzerine düştüğümüz ÖTV’siz bir araç, yani Ömer Tüketen Vergi’yi kaldırdılar. Allah’ta hükümetimizin ve ÖTV’yi esnafımız için kaldıranların ömrünü uzatsın.  Bu talebi Malatya’da dile getirmiştik.  Bunu ilk defa dile getirdiğimizde birazda insanların tuhafına gitmişti. Hamdolsun sayın bakanımızın da büyük desteği ile, Sayın Cumhurbaşkanımızın, sayın başbakanımızın, taşıma ile ilgili olan bütün araçlarda ÖTV’yi kaldırdılar, yani Ömür Tüketen vergi’yi kaldırmıştır. Şoför esnafının önünü açan, nefes aldıran ve bir nebze olsun yaralarına parmak basan başta Sayın Cumhurbaşkanıma, Sayın Başbakanıma ve özellikle Sayın Bakanıma çok teşekkür ediyorum. Allah işlerini güçlerini rast getirsin, Allah yardımcıları olsun. Biz sadece bir ÖTV’siz araç değil, özelliklede vergi yapılandırması, Bağ-Kur prim düzenlemesi, Bağ-kur esnafına kredi verilerek emeklilik sağlanması, Bağ-Kur maaşlarının düzenlenmesinden dolayı ve diğer hizmetlerden dolayı hükümetimize ve sayın bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” İfadelerini kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Şevket Keskin başkanımın şahsında bütün esnaflarımıza, şoför arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten de esnaf toplumun bel kemiği ve omurgasıdır. Sağduyulu tavrıyla mahallenin abisi, mahallenin bekçisi, mahallenin hakimi, mahallenin arabulucusu, hakemi olarak gerçekten toplumumuzda esnaflarımız büyük işlevler, büyük görevler görüyorlar.  Ticaretin ötesinde bir anlamı olan işler yapıyorlar. Esnafımızı ayakta tutma adına bir takım iyileştirmeler noktasında hükümetimiz ile birlikte başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda çalışmalar yaptık. Özellikle başkanımın da ısrarla dile getirdiği ve esnaf kesiminin de büyük isteği olan, şoför esnafının ÖTV noktasındaki sıkıntısını Allah'a hamdolsun beraberce gidermiş olduk. Bunun için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yolları tüketen, 24 saat bu yollarda ayakta durmaya çalışan şoför esnafımızın bir nebze olsun kazandıkları paraları sanayiye, tamire değil çoluk çocuğuna ve konforlu araçlarına harcamaları noktasında bir katkı olmuş oldu. Tabi sadece bunlarla değil, biz birçok noktada iyileştirmeler yaptık. İnşallah 8 Kasım'da Cumhurbaşkanımızın da katılacağı esnaf şurasını gerçekleştireceğiz. Bütün esnaf arkadaşlarımızı da davet ediyoruz. Geçen dönem olan şurada almış olduğumuz 36 kararın tamamını yerine getirdik. İnşallah 8 Kasım'da yine esnafa yönelik alacağımız kararlarla beraber o şuradan çıkan kararları hep beraber takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

tüfenkci

tüfenkci1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mustafa (7 yıl önce)
    bakalım kaç taksici esnaf aracını değiştirecek Malatya da büyükşehirlerde taksi plakası 1 milyon liradan başlıyor ötv farkı plaka parasının yanında cerez parası
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    TAMAM ANLADIK TA BU KADARI DA OLMAZ. İNSANLARI İLAHLAŞTIRMAYIN. O DA BİR İNSAN VE GÖREVİNİ YAPIYOR. ÖLÇÜYÜ KAÇIRMAKTA ÜZERİMİZE YOK.
    0
    0
    Yanıtla