SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakanım Büyükşehir Ne Zaman?"

A- A+ PAYLAŞ
 
Halen CHP İstanbul milletvekili olan Malatya eski milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, TBMM genel kurulunda İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e, büyükşehir konusunu sordu. Bakan da, bu konuda yapılan çalışmaların 2014 yerel seçimlerinde yürürlüğe girecek şekilde yapılacağını söyledi.
 
TBMM tutanaklarına göre Aslanoğlu'nun sorusu ve bakanın yanıtı şöyle:
 
"FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (İstanbul) – Sayın Bakan, 12 Eylül referandumuyla birlikte, bazı illerin büyükşehir yapılacağını o günkü, sizin yerinizde oturan Sayın Bakan Şanlıurfa’da, başka illerde ilan etti. Daha sonra, referandum sırasında yine Sayın Başbakan Denizli’de “Bazı illerin…” dedi, illerin ismini vererek anons ettiler. Daha sonra seçim sürecinde yine o günün İçişleri Bakanı ve Sayın Başbakan söz verdiler.
 
Büyükşehirle ilgili yasayı bu Meclise ne zaman getireceksiniz ve kıstasınız ne olacak? Eğer bir şekilde 200 kilometre ilerideki bir ilçeyi büyükşehir olarak yönetecekseniz sukutuhayale uğrarsınız. Bugün bunun örnekleri var; İstanbul’da örnekleri var. Çatalca’nın 5 kilometre ilerisinde bir köy, 80 kilometre ilerisinde bir mahalle olursa hizmette aksaklık oluyor. Bu yasayı ne zaman getireceksiniz?
 
Teşekkür ederim.
 
İÇİŞLERİ BAKANI İDRİS NAİM ŞAHİN (Ordu) – Teşekkür ederim Sayın Başkan.
 
Sayın Aslanoğlu’nun sorusu büyükşehirler konusundaki çalışmanın ne zaman, ne şekilde sonuçlanacağına yönelik. Bu konu Hükûmetimizin eylem planında yerini almış bir konudur, Bakanlığımızın öncelikli çalışmaları arasındadır. Sonuçlanması, 2014 seçimlerinde yürürlüğe girecek şekilde sonuçlanacaktır hem yasal olarak hem de seçimlerin gerçekleşmesi için gerekli hazırlıkların yapılması bakımından. Seçim olmadan büyükşehir belediyesinin teşekkülü normalde mümkün değildir. Tabii kanunda özel hükümler getirilerek özel yapı oluşturulabilir. O, olağan dışı bir düzenleme olur. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız