SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakanımızdan Rica Ettik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:12:45
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Malatya İl Müdürlüğü'ne atanan Ali Selvi'yi makamında ziyaret ederek 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu. 

Beraberindeki partililerle birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Malatya İl Müdürlüğü'ne atanan Ali Selvi'yi ziyaret eden Milletvekili Mustafa Şahin; gıda, tarım ve hayvancılık alanında Malatya'ya yapılan hizmetleri hatırlatarak, "Bizler siyasiler olarak özellikle bu alanda bugüne kadar yapılan çok ciddi çalışmalara rağmen hala eksik kalan kısımlar varsa, bu konularla ilgili istişare etmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik" dedi.

Çiftçilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyleyen Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: "İlimizde hayvancılık yapan arkadaşlarımızın sorunlarını, daha önce kırmızı et üreticileri başkanı arkadaşımız bizlere iletmişlerdi. Bizler plan bütçe komisyonunda bakanımızdan rica ettik. Geçtiğimiz günlerde tekrar arkadaşlarımızla dile getirdik. Özellikle Malatyamızdaki yem ürünlerinin siloları 2 bin ton civarında ve çok yetersiz. Burada şeflik düzeyinde dahi olmayan bir temsilcilik var. Buraya mutlaka bir müdürlüğün, şubenin açılmasını bakanımızdan talep ettik. İnsanlarımız gidip Diyarbakır'da taleplerini karşılamaya çalışıyorlar. Silolarımızın 15-20 bin tonun üzerine çıkarılmasını talep ettik, Tarım Bakanımız ekiplerine direktifi verdiler."

Köyden kente göçün tersine işlemesi için birtakım çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şahin, özetle şunları söyledi: “Sulu tarımın geliştirilmesi ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanımızla da görüştük. Geçenlerde yine ilgili müsteşar arkadaşımızı bu konuda hazırlık yapmaları anlamında uyardık. 'Bin Günde Bin Gölet Projesi' kapsamında 9-10 göletin Malatya'ya yapılması yeterli değil. Bunun sayısının artırılması gerekir. Su kaynaklarımız var, zemin etütlerimizin yapılması lazım. Su havzası yeterli ise ilgili birimlerimizle çalışmanın yapılması için 25 Ocak'a kadar yine Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdan bir çalışma yapmasını kendilerinden talep etmiştik. O sözü de kendilerinden aldık. Buradaki amacımız köydeki vatandaşlarımızın ata-dede yadigarı olan o topraklarda daha da nitelikli üretim yapmalarıdır.”

Kayısı konusuna da değinen Şahin, “Kayısı bizim için çok önemli bir ürün. Kayısı için bugüne kadar belki kayısı birlik vasıtasıyla bir şeyler yapılmaya çalışıldı ama maalesef başarısızlıkla sonuçlandı. Bu konuda devlet desteği verilmesine rağmen yer yer nitelikli olmayan, kayısıdan anlamayan insanlara teslim edilmişti. Onlar da her geçen gün aldıkları primleri destekleri bile kotaramayacak düzeyde alışveriş yapmaya çalıştılar. Çiftçimize faydası olsun derken oradaki bir avuç insana fayda sağladı. Bu da hoş bir şey değildi. Şu an onu da biz yer yer gündeme getirdik. Mutlaka fiyat istikrarının sağlanması konusunda ilgili arkadaşlarımızla bir çalışma yapılabilirse inşallah hayırlı bir hizmet yapılmış olur” diye konuştu.

Ali Selvi ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Şahin'e teşekkür etti. Şahin'e; Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık, il yönetim kurulu üyeleri Cumali Altıntop, Coşkun Çetin ve partililer eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız