SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakanımızdan Söz Aldık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:30:06
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, ''Malatya-Sivas karayolunun bu yıl bölünmüş yol yapılması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanımızdan söz aldık'' dedi. 

 
Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya'nın bu yıl 100 milyon lira genel bütçeden yatırım payı alacağını hatırlattı. 
 
Malatya'nın doğusunda ve batısında önemli bölünmüş yol çalışmaları yapıldığını bildiren Şahin, kuzey istikametinin yani Malatya-Sivas karayolunun da bölünmüş yol yapılması gerektiğini anlattı. 
 
''Malatya Sivas karayolunun bu yıl bölünmüş yol yapılması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanımızdan söz aldık'' diyen Şahin, yolun Tohma Köprüsü'ne kadar olan bölümünün yapımının başladığını, geri kalanın da en kısa sürede başlamasını umduklarını belirtti. 
 
Malatya Sivas karayolunun da yapılması ile ulaşımla ilgili ciddi hiçbir sorunun kalmamış olacağını anlatan Şahin, böylece yolların sıcak asfalt yapılması için çalışmaya başlayacaklarını kaydetti. 
 
Mustafa Şahin, kayısı üreticisinin sulama sorununa dikkati çekti. Kapıkaya Barajı'nın sulama kanallarının temelinin atıldığını ifade eden Şahin, Boztepe Barajı'nın ise su tutacak bir noktaya geldiğini, bu barajın sulama kanallarının yapılması için gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi. 
     
Şahin, Yoncalı Barajı'na ise bu yıl 5 milyon 500 bin lira ödenek ayrıldığını söyledi. Battalgazi ilçesinin ise sulama sorunun çözülmesi için Turgut Özal Viyadüğü'nün altına bir gölet yapılması gerektiğini anlatan Şahin, bunun da takipçisi olduklarını sözlerine ekledi. 
 
ERMENİ MEZARLIĞI..

Milletvekili Mustafa Şahin, Ermeni mezarlığındaki yıkımla ilgili olarak da, "Maksadını aşan bir çalışma yapılmış. Bir mağduriyet varsa kısa sürede giderilecektir" dedi. 
 

Milletvekili Şahin, Battalgazi İlçesi ziyaretinde, Kiltepe Mahallesi'nde bulunan Ermeni Mezarlığı'ndaki yıkımla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, "Ermeni vatandaşlarımızın kendi inançları doğrultusunda ölmüşlerinin definleri sırasında yapacakları son duayla alakalı bir mekanın olması gerektiğiyle ilgili son 6-7 ay evvel bir arkadaşımız talip oldu. Onlar bize uğramıştı bizde başkan Bey ile buluşturduk. Kendi dertlerini paylaştılar. Yanılmıyorsam orada başkanımız Ermeni cemaatinin önde gelen isimlerinin anlaşmış oldukları bir takım standartlar var. Yapılacak bölümlerin bir takım standartlara uygun yapılmasına rıza gösterilmişti. Ancak öğrendiğimiz kadarıyla burada yapılan müştemilatın beklenilenden çok daha fazla olduğu ancak onunda imar planına uymadığı e o noktada da belediye yıkım ekiplerinin de tabi ki burası hukuk ülkesi, Ermeni de olsa, Müslüman da olsa, başka dinden olsa herkesin inançlarına saygılı olan bir dönemdeyiz. Biz hiçbir zaman için bizden önceki Ermeni cemaatinin ve Müslümanların yaşamış olduğu sıkıntıları gerçekten çok iyi bilen bir konumdayız. Başta Başbakanımız ve ekibi olmak üzere. Burada da insanlarımın sıkıntılarının giderilmesi de bir takım standartlar çerçevesinde olması gerekirken, maalesef biraz daha maksadını aşan bir noktada çalışma yapılmış. Elbette ki, belediye de kanun adına hizmet veren bir kuruluşumuz. Onlarda yaları uygulamakla mükellefler. Orada yapılan uygulama sanırım birazda bir yanlışlık eseri sonucu herhalde oradaki arkadaşlarımızın da bir mağduriyeti söz konusu olmuş. Sanırım önümüzdeki günlerde bunun telafi edileceği kanaatindeyim. Ama bursan böyle son günlerde özellikle Fransızların, sözde Ermeni soykırımıyla ilgili yapmış oldukları akıl dışı bir takım çalışmaların gündeme olmuş olduğu bir döneme denk gelmesi biraz daha fazla önem taşıyor. Farklı bir maksat yüklemeye çalışanlar olabilir. Ama burada hiçbir zaman ne Belediye Başkanımızın ne de AK Parti iktidarlarının hiç kimseyi ötekileştirme, dışlama gibi niyetlerinin olmadığı kesin. Bir mağduriyette varsa Belediye Başkanımız ve yerel yöneticiler tarafından kısa sürede giderilecektir" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız