SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakanımızın da Katkılarıyla.."

0
Güncellendi - 2016-01-07 16:32:06
A- A+ PAYLAŞ

  • Vali Kamçı,  TRT Gap Diyarbakır radyosunda telefonla katıldığı "Yöremizden" adlı programda, Malatya'nın 2015 yılını değerlendirdi, 2016 çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, TRT Gap Diyarbakır radyosunda yapımcılığını İbrahim Halil Şahin, sunuculuğunu Mustafa Yalın’ın yaptığı “Yöremizden” adlı programa canlı telefon bağlantısı ile katılıp Malatya’nın 2015 yılını değerlendirerek, 2016 yılında yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Sağlıktan Spora, Eğitimden Ulaşıma, Kayısıdan Sanayiye kadar birçok konuda bilgi veren Vali Kamçı, programda yaptığı konuşmada, 2015 yılı içerisinde bölge hastanesi niteliğindeki 640 yataklı devlet hastanesinin kroner, anjiyo ve açık kalp ameliyatı yapmaya başladığını bunun da Malatya için sevindirici bir durum olduğunu belirtti. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi içerisinde Karaciğer Nakil Hastanesinin de hizmete girdiğini kaydeden Vali Kamçı, Malatya’nın Tıp Merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini, karaciğer nakli konusunda da ihtisaslaştığını söyledi.

2015 yılında 6.sı yapılan Uluslararası Film Festivali ve her yıl yapılan Anadolu Kitap Fuarı etkinliklerinin bu yılda devam edeceğini Battalgazi ilçesindeki Aslantepe Höyüğünün Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya kültür mirası listesine alındığını beyan etti. Spor anlamında 25.000 kişilik Arena stadı inşaatının devam ettiğini ve 2016 yılında tamamlanacağını ayrıca ilimizde olimpik yüzme havuzları ile kapalı spor salonlarının yapıldığını söyledi. 35 Okul 500 derslik yapıldığını 2016 yılında da 23 okul ve 444 derslik yapılacağını dile getiren Vali Kamçı, ilimizde kayısının çok önemli bir yer tuttuğunu ve 300 milyon dolara yakın bir ihracatın gerçekleştirildiğini ifade etti. Kayısı için yapılan çalışmalar içerisinde soğuk hava depolarının yer aldığını anlatan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, çalışmalara rağmen kayısının hak ettiği değeri almadığını düşündüğünü belirtti. 2015 yılında kayısı rekoltesinin düşük olduğunu ifade eden Vali Kamçı, bu sene kayısının bol meyve vermesi temennisinde bulundu.

Kömürhan tüneli ve köprüsü hakkında da bilgi veren Kamçı, “Karayolları üzerinde tünel çalışmalarının devam ettiğini belirterek Hekimhan, Karahan, Erkenek ve Malatya ile Elazığ’ı birleştirecek olan Kömürhan tüneli ile Kömürhan köprüsünde çalışmalar devam etmekte olup bu yıl hizmete girmesini bekliyoruz” dedi.

Kamçı, 2016 yılında Kuzey Çevre Yolu inşaatına başlanmasını hedeflediklerini, hızlı tren projesinin ihalesinin yapıldığını, bunun için de adım atılması gerektiğini belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin de katkılarıyla hedeflerin gerçekleştirileceğini dile getiren Vali Kamçı, kentin kültür ve sosyal gelişimini artıran film festivalinin, 2016 yılındaki etkinliklerinin daha kapsamlı yapılacağını ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız