SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakanımızın Talimatıyla"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:35:29
A- A+ PAYLAŞ
 
Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Mehmet Gücük, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (MESOB) ziyaret ederek, dış politikalar konusunda görüş alışverişinde bulundu. 
 
Aynı zamanda Malatyalı olan Mehmet Gücük, ilk ziyaretini TSO'ya yaparak TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, TSO Meclis Başkanı Sami Payza ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüştü. Büyükelçi Gücük daha sonra MESOB'a geçerek, MESOB Başkanı Şevket Keskin ve oda başkanları ile görüştü. 
 
Gücük, Malatya'da gerçekleştirdiği ziyaretlerde kendisine hep Suriye ve Irak konusunun sorulduğunu, Türkiye olarak bu konuları yakından takip etiklerini belirterek, "Kamu diplomasisi de artık dış politikanın araçlarından biri haline geldi. Bizde başta sivil toplum kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, Ticaret ve Sanayi Odalarımız, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliklerimiz ile kuruluşlarımızla diyalog ve temaslarımızı sürdürmek zorundayız. Sayın Bakanımızın talimatları ile de müsteşar yardımcısı düzeyinde illerimize ziyaretler gerçekleştirerek, yerel yöneticilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile temaslarda bulunuyoruz" dedi. 
 
TSO Başkanı Erkoç da, "Türkiye'nin etrafında adeta bir buhran yaşanıyor. Böyle bir durumda Sayın Davutoğlu ve bakanlığın yaklaşımlarını ilgiyle takip ediyoruz. Türkiye'nin sesini artık dünyaya duyurmak zorundayız. Bu son dönem de hakikaten Dışişleri Bakanımızın bu konuda ciddi gayretleri var. Çok sorunlu bir bölge ve coğrafyadayız. Bu sorunları aşmak için ülke içindeki birlik ve beraberliği sağlamamız gerekiyor. Bu noktada Türkiye'nin dışarıda daha güçlü olması noktasında ekonomik yapılanmasının
güçlenmesi gerekiyor. Biz bu noktada Türk Dışişleri Bakanlığı'nın desteklerini TOBB olarak her zaman yanımızda hissediyoruz" diye konuştu. 
 
Erkoç ve TSO Meclis Başkanı Sami Payza, Büyükelçi Gücük'e kayısı hediye ederken, Gücük ise çini tabak hediye etti. 
 
MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, Dışişleri Bakanlığı'nda üst düzey bir Malatyalı bürokratın görev yapmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, Bakan Ahmet Davutoğlu'nun performansını ve girişimlerini takdirle karşıladıklarını ifade etti. Keskin, Dışişleri Bakanlığı'nın dış politika konusunda sivil toplum kuruluşları ile diyaloga geçmesini de yine takdirle karşıladıklarını ifade ederek, Büyükelçi Gücük'e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 
 
Keskin ve oda başkanları, Gücük'e kayısı hediye ederken, Gücük ise Keskin'e çini tabak hediye etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız