SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanın Doktorası Sahte Çıktı

A- A+ PAYLAŞ

İran İçişleri Bakanı Ali Kurdan, Oxford Üniversitesi tarafından verilen fahri doktora belgesinin sahte olduğunu teyit etti.

Fars Haber Ajansının bildirdiğine göre Kurdan, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a yazdığı mektupta, Oxford Üniversitesi tarafından 8 yıl önce verilen fahri doktora belgesinin gerçek olmadığını kabul etti.

Kurdan, mektubunda, ''Oxford Üniversitesinin Tahran'daki temsilciliği tarafından verilen fahri doktora belgesinin gerçek olduğundan hiç şüphe etmemiştim. Bunun gerçekliğini araştırma gereği de duymamıştım. Ancak iddialar üzerine üniversite nezdinde de yaptığımız araştırmalarda belgenin sahte olduğu anlaşıldı. Oxford'un Tahran Temsilcisi iddiasındaki şahıs hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulundum'' ifadelerini kullandı.

Kurdan'ın İçişleri Bakanlığına atamasının Mecliste ele alındığı günlerde söz konusu belgenin sahte olduğu basına yansımıştı. Kurdan'ın atamasını ağustosta onaylayan Meclis, konunun araştırılması için Eğitim ve Araştırma Komisyonunu görevlendirmişti.

Komisyon Başkanı Ali Abbaspur Tehrani, Meclise bugün sunduğu raporda, Kurdan'ın Oxford Üniversitesine ait hiçbir belgeye sahip olmadığını bildirdi.

Raporda, ''Yapılan araştırmalar sonucu 11 yıl önce Oxford Üniversitesi yayınları adına İran'da faaliyette bulunan şahıs, (söz konusu kişiye ait kimlik bilgileri mevcuttur) fahri doktora belgesi alabilmesi için Kurdan'dan bir makale yazmasını istemiş. Kurdan da makaleyi ilgili şahsa teslim etmiş. Bir süre sonra Oxford Üniversitesinden üç öğretim üyesinin imzasını taşıyan fahri doktora belgesi Kurdan'a takdim edilmiş'' ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız