SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakanın Güzel Haberleri Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:21:17
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Hızlı Tren Proje ihalesinin yapıldığını, Kuzey Çevreyolu'nun da 20 Ocak'ta yapılacağını bildirdi ve ayrıca Pazar günü Malatya'ya gelecek olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan'ın, Malatya ile ilgili projeler konusunda "güzel açıklamaları olacağını" söyledi. Öz, gündemlerinde olan Lojistik Merkez'in de Yazlak İstasyonu çevresinde yapılacağını bildirdi.

Perşembe gecesi Malatya'ya gelen Öz, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “Ömer Faruk Öz ve basın ilişkilerine değinmek isterim, 10 Ocak günü telgraf gönderdi, telefonla arayarak kutlamada bulundu. Ömer Faruk Öz’un basınla ilişkileri gayet iyi. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

“HIZLI TREN PROJE İHALESİ YAPILDI, KUZEY ÇEVREYOLU İHALE EDİLİYOR”

Milletvekili Öz şu açıklamayı yaptı: 

“2015 yılı içerisinde malum seçim dönemine giriyoruz. Bu dönem içinde 2002 yılından 2015 yılına kadar Malatya için, ülke için yaptığımız her şeyi Malatya kamuoyu yeteri kadar bildiği kanaatindeyim. 2015 için büyük projeler babında konuşacak olursak, Kuzey Çevreyolu ile ilgili ihale 20 Ocak Salı günü yapılmış olacaktır. Bu ihale 53.6 kilometre. Bu çevreyolu kapsamında yaklaşık 10 tane köprülü kavşak var, 4 tane köprü var, 3 tane de demiryolu geçidi var. Böyle bir yüksek standartlı bir yol olacak ve 20 Ocak’ta bunun ihalesi yapılmış olacak. Yine aynı şekilde bizim 2015 yatırım programına alınmasını teklif ettiğimiz Kuluncak-Hekimhan, Doğanyol-Pütürge, Sürgü-Çelikhan gibi yolların yatırım programına alınmasını takip ediyoruz. Yine aynı şekilde hızlı trenle ilgili 14 Ocak’ta proje ihalesi yapıldı ve 2015 yılı yatırım programına da konuldu. 10’un üzerindeki proje firması Hızlı Tren Projesi kapsamında ihaleye katılmışlar. Şunda TCDD Yönetimi bu teklifleri değerlendiriyorlar. İnşallah kısa sürede proje çalışmalarına başlanılır.”

“11 YENİ AMBULANS GELECEK”

Malatya’daki ambulans hizmetlerindeki eksikliklerin giderilmesi içinde yapılan çalışmaların sonuna geldiklerini kaydeden Öz, “Ambulans noktasında da Malatya’da belli bir ambulans vardı, ama bu ambulanslarının çoğunun eksik olması ve arızalı olması nedeniyle çok sıkıntı yaşanıyordu. Burada ilk defa bir müjde vermek istiyorum, bu ay içerisinde 11 tane sıfır ambulans Malatya’ya gelecek. Malatya’ya 10 tane ambulans verilecekti, ancak özel gayretlerimle 1 tane da arttırdık ve 11’e çıktı. Bu ay içerisinde yeni sıfır 11 ambulans Malatya’ya getirilecek” şeklinde bilgi verdi.

“BAKAN GÜZEL HABERLER VERECEK”

Öz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın 14 Ocak Çarşamba günkü Malatya ziyaretinin iptal olmadığını, sadece 18 Ocak Pazar gününe ertelendiğini belirtti. Öz, Bakan Elvan’ın Malatya ile ilgili olarak bazı projelerle ilgili açıklamalarda bulunacağını kaydederek, “Güzel haberleri olacaktır. Bu konuda sayın bakanımızın özel gayretleri olduğunu biliyoruz” dedi.

“LOJİSTİK MERKEZ YAZLAK İSTASYONUNA KURULUYOR”

Lojistik Merkezi kurması için çalışmaların fizibilite ve etüt aşamasına geldiğini açıklayan Milletvekili Öz şu bilgileri verdi: 

“Lojistik Merkez konusu özellikle takip ettiğimiz bir konuydu. Bizim Malatya’da lojistik bir köy, lojistik bir merkez oluşturma konusunda ilk tercihimiz boş duran Vagon Onarım Fabrikası’nın lojistik merkez olarak kullanımı mümkün mü, değimli diye. Yaklaşık 1 yıl süre ile TCDD yönetimi bunun üzerinde çalıştılar. Ama en sonunda buranın teknik olarak lojistik merkez olma noktasında uygun olmadığına karar verdiler. Akabinde Organize Sanayi Bölgesi ve TSO ile yaptığım görüşmeler sonucunda, Yazlak Tren İstasyonu’nun yanında 180 dönüm hazine arazisi var. Bu hazine arazisini gidip gördüm. Buranın Lojistik Merkez olma noktasında TCDD Yönetimi de kanaatini bildirdi. Sadece 1. Organize Sanayi Bölgesinde ortalama 1 milyon ton, 2. Organize Sanayi Bölgesinde de 800 bin ton civarında yıllık yük olduğu ortaya çıktı. Bu da Malatya’da lojistik merkez oluşturmak için yeterli. Orta ve uzun vadede bu yüklerin daha da artacağı ve dolayısıyla Malatya’da bir lojistik merkeze ihtiyaç olduğu raporları üzerine TCDD Yük Daire Başkanlığınca gerekli etüt, plan ve projesinin yapılması için TCDD Etüd Proje ve Yatırım Dairesi Başkanlığına intikal etti.Şuanda fizibilite ve etüt çalışmaları devam ediyor. Lojistik Merkezin Malatya’da kurulması ile birlikte Malatyalıların üretmiş olduğu gerek tarımsal ürünlerin, gerekse de Organize Sanayi Bölgesinde üretimi yapılan ürünlerin limana intikalleri noktasında daha hızlı ve daha az maliyetli bir taşımacılık olacaktır. Bu durumu yakından takip ediyoruz.”

“HER İKİ TARAFIDA KINIYORUM”

Milletvekili Ömer Faruk Öz, “10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle 9 Ocak’ta TBMM’de bir konuşma yaptım ve özellikle seçim bölgem Malatya’da zor şartlarda gazetecilik görevi yapan, Malatya halkının, ülkemizin yönetimi tarafından verilen hizmetlerle ilgili bilgilendirilmesi noktasında çok güzel bir demokratik görev ifa etikleri için Meclis Genel Kurulu’nda da başta Malatya’daki yerel gazetecilerimiz olmak üzere günlerini kutlamıştım. Biz basını önemsiyoruz, özgür basından yanayız. Herkesin inandığı değerler ölçüsünde görüş ve düşüncelerini söylemesinden yanayız. Ama şunu da belirtmek gerekiyor; inanç hürriyeti, fikir hürriyeti, basın hürriyeti hepsi mutlaka olması gerekendir. Ama bu hürriyetlerin hiç birisi bir başka birinin özel hayatına, hukukuna, mukaddesatına hakaret noktasında olmaması gerekiyor. Bu bireysel hak ve özgürlüklerde de, basın özgürlüğünde de özgürlük bir başka birinin özgürlüğüne müdahale edilinceye kadardır. Bir başka birinin özgürlüğüne, kutsal değerlerine müdahale söz konusu olursa orada özgürlük olmaz. Bu sadece kendisinden yana değil, işte geçtiğimiz günlerde bir karikatürde mukaddesatımıza yapılan saldırıyı nefretle kınıyorum. Ama bunun yanında bu karikatür dergisinde katliam yapanları da kınıyorum. Yani, mukaddesatımıza, peygamber efendimize hakaret eden o yayını yapanları kınıyorum, ama o yayını yapanları katledenleri de kınıyorum. Çünkü dinimiz şiddet dini değildir. Bu noktada kimse bir insanı katletme yetkisine sahip değildir. Burada bunu belirtirken, yine dünyaca ünlü bir medya patronu orada yine aynen bu katliamı yapanlarla ilgili bunları düşünürken, tüm, 1.5 milyon İslam alemini kast ederek, ‘Müslümanlar içlerindeki bu tip insanları temizlemedikçe, tüm Müslümanlar bunlardan sorumludur’ demişti. Bu sözlerinden dolayı onu da kınıyorum. Çünkü kimseni, kimsenin mukaddes değerlerine saldırma gibi bir lüksü yok, olmaması lazım. Bu sadece İslam değerleri için söylemiyorum, aynı şekilde bizim milli, muhafazakar bir gazetemiz Hıristiyanlarında, Yahudilerinde kutsal değerlerine saldırırsa ben aynı tepkiyi ona da veririm” şeklinde konuştu.  

“İKTİDARI DÜŞÜRMEK İÇİN ÜLKEYİ DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR”

Milletvekili Öz şöyle devam etti: 

“Herkesin kutsalı kendisine göre önemlidir. Burada önemli olan şudur; herkes siyasi düşünceyi paylaşmak zorunda değildir, herkes dini inançlar olarak aynı dini inançları paylaşmak zorunda da değil, herkes aynı partiye oy vermek zorunda da değil. Mevcut iktidarı yıpratmak için her türlü şey denene bilir. Ama en önemli nokta iktidarı,  hükümeti yıpratma uğruna ülkeyi yıpratmak söz konusu olunca en büyük sıkıntı orada başlıyor. Onun için ben şunu söylüyorum; vatanseverlik her şeyin üzerindedir. Basınında, meydanında, muhalefetinde, sivil toplum kuruluşlarının da şuna bakarım, söylem ve eylemleri bir iktidarı eleştirebilir, bir siyasi partiyi eleştirebilir, yıpratmaya çalışabilir, bu demokratik bir haktır ve hiçbir sıkıntı yok. Ama iktidarı yıpratma uğruna ülkenin ekonomisin yıpratırsan, iktidarı yıpratma uğruna ülkenin siyasi istikrarını bozmaya çalışırsan, iktidarı yıpratma uğruna dünyada Türkiye üzerinde itibar zayıflatması yapmaya kalkarsan sıkıntı burada başlar. Hükümeti düşürme uğruna bu ülkeyi sıkıntıya sokmak kimsenin hakkı değildir. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. Necip Fazıl’ın bir sözü var, diyorki; ‘Bizdeki muhalefet, muhalefet derken sadece siyasi partileri kastetmiyor, siyasi iktidarı düşürme uğruna ülkeyi bile düşürmeyi göze alabilirler.’ O yüzden ülkeyi düşürmek isteyenlere dikkat etmemiz lazım. Bunu özellikle belirtmek istiyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız