SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanın Hediyesi

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'deki hain mayınlı tuzakta yaralanan ve terörün en küçük mağduru olarak nitelendirilen Zeynep Kurt isimli bebeğin doğum günü olması nedeniyle, Devlet Bakanı Aliye Kavaf'ın doğum günü hediyesi alıp verilmesini istediği bildirildi.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisi süren Zeynep Kurt'un yaş günü olması nedeniyle Devlet Bakanı Aliye Kavaf'ın doğum günü hediyesi verilmesini istemesi nedeniyle Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, bir alış veriş merkezinden oyuncak pamuk köpek alarak verdi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan yaptığı açıklamada, "Sayın bakanımız sürekli bizleri arayıp Zeynep'le ilgili bilgi alıyorlar. Zeynep'in doğum günü olduğunu öğrendik. Bakanımız adına doğum günü hediyesi almaya geldik" ifadelerini kullandı.

Konan, Zeynep'le ilgili olarak da şunları söyledi:
"Psikolojik ve sosyal durumla ilgili yakın takipteyiz. Anne yoksunluğu çekiyor. Annesini arıyor. Yanında bulunan yengesi ile iletişimi var. Ailenin herhangi bir talebi yok. İhtiyaçları ve talepleri yok. Çocuğun psikolojisinin düzelmesi için baba ile birlikte olmasının daha iyi olacağını düşünüyoruz."

BABASI İLK KEZ GÖRDÜ
Bu arada minik Zeynep Kurt'un babası, yaralanmadan sonra ilk kez kızını gördü.

Hakkari'den Malatya'ya gelen ve Zeynep Kurt'un tedavisinin yapıldığı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne giden Hamit Kurt, yaralanmadan sonra kızını yoğun bakım ünitesinde gördü.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin başka kapısından girip medya mensuplarını atlatan baba Hamit Kurt, çocuğunu, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde görürken, medya mensuplarına telefonla açıklama yapmayacağını bildirdi.

AJDA PEKKAN DA
Hakkari'deki terör örgütünün mayınlı saldırısında 9 kişinin öldüğü olayda yaralı olarak kurtulan ve 1 yaşına bugün giren Zeynep (Kurt) bebeği, ünlü sanatçı Ajda Pekkan Malatya'ya gelerek hastanede ziyaret etti.

Ünlü sanatçı Ajda Pekkan, Hakkari'deki olaydan sonra yaralı olarak İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirilen 1 yaşındaki Zeynep Kurt adlı bebeği, yoğun bakımdaki odasında ziyaret etti. Ziyaretinde bebek arabası, elbise ve oyuncaklar da getiren Pekkan, Zeynep'in ailesiyle de görüştü.

Ziyaret ile ilgili açıklamada bulunan Pekkan, "Zeynep'i gördüm. En azından sağlıklı gördüm. Yürüyeceğini öğrendiğim için çok mutlu oldum.Kendisi bir şeylerin farkında. İyileşmeye kararlı ve azimli gördüm. Çok duygusal anlar yaşadım. Bugün onun doğum günüydü, aslında doğum gününü kutlayacaktım. Dilerim yürümesini temin ederler. Yürümeye başlasın, bence onun doğum günü o zaman olacak. İnşallah hep beraber burada bunu da kutlarız" dedi.

Terör ile ilgili olarak da mesaj veren Ajda Pekkan, "Bu, toplumun yarası. Bu yara hepimizce malum. Mağdur olan insanların mümkün oldukça yanında olmalıyız. Birbirimize destek vermeliyiz. Bu yaralar bitsin, terör ve şiddet artık bitsin diyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir sürü güzel insan görüyorsunuz neler oluyor. Olmasın artık" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız