SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanın HES Savunması

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:15:08
Bakanın HES Savunması
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’de yapılan yatırımlardan bazı yabancı ülkelerin rahatsız olduğunu kaydederek, “Niye bizim HES’lere karşı çıkıyorlar çünkü bunlar yerli kaynak. Onlara istiyor ki su aksın Türk baksın, artık yok, su akar, Türk yapar” dedi. 

Bakan Eroğlu, bayramlaşma ziyaretleri kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar’da bugün Dinar ve Kızılören ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı. Bakan Eroğlu, Dinar ilçesinde halka seslendiği konuşmasında Türkiye’de gerçekleştirilen yatırımlardan bahsetti. Bazı ülkelerin bu yatırımlardan rahatsızlık duyduğunu söyleyerek, “Türkiye’de 268 tane dev barajı inşa eden biziz. Şu anda yanan 4 ampulden 1 tanesinin elektriği bizim yaptığımız barajların hidroelektrik santrallerden geliyor. Eğer bunlar olmasaydı 15 milyar dolar doğal gaz için yurt dışına para ödeyecektik. Ondan kurtardık, Allah’a şükürler olsun. Kendi yerli kaynağımız. Peki bunlara niye karşı çıkıyorlar, yani ıMF’ye borcumuzu ödedik diye, niye bazı devletlerin istihbarat teşkilatları heyecanlanıyor, niye böyle gezi hadiselere oluyor, niye bizim HES’lere karşı çıkıyorlar, bunları hiç düşündünüz mü? Çünkü bunlar yerli kaynak. Kendi kaynağımız, öz kaynağımız. Onlar istiyor ki su aksın Türk baksın, artık yok su akar, Türk bakar. İnşallah daha yapacağımız çok şey var Allah’ın izniyle. Bu milletin bahtı açık değerli kardeşlerim. Ben onu görüyorum, tarihi sürece baktığımız zaman bu görünüyor zaten” dedi.

Bakan Eroğlu, Dinar ilçesinin ardından Kızılören ilçesine geçerek burada da vatandaşlarla bayramlaştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız