SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakanla Sulama Projeleri Görüşüldü'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekillerinin, sulama projeleri ile ilgili Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nu ziyaret ettikleri bildirildi.

Ziyarete ilişkin olarak milletvekili Öznur Çalık'ın sekreteryasından gönderilen basın bülteninde şu bilgiler yeraldı:

"Malatya’nın sorunlarını aktarmak amacıyla AK Parti MKYK Üyesi Öznur Çalık ve milletvekillerimiz Mücahit Fındıklı, İhsan Koca, Fuat Ölmeztoprak, Faruk Öz ve Mehmet Şahin ile birlikte Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Malatya genelinde yapacağı çalışmalar ve Devlet Su İşleri’ne ait projeler ele alındı. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Öznur Çalık, “Derme ve Çerkezyazı Sulama inşaatı, Darende Gökpınar sulaması, Boztepe Barajı, Kapıkaya Barajı ve Yoncalı Barajı konuları başta olmak üzere 2009 yılı yatırım programına alınacak Hekimhan Karadere Barajı ve diğer konularla ilgili olarak Bakanımıza bilgi vermeye ve geleceğe yönelik projelerimizle ilgili olarak destek almaya geldik” dedi.

Öznur Çalık, 2008 yılında sulama ve baraj projelerine aktarılmak üzere 25 milyon YTL’lik ödeneğin ayrılmış olduğunu, bunun yanı sıra ek ödenek taleplerinin de devam ettiğini belirtti. Çalık “Bakanlığın Malatya’mızın projelerine ayırdığı bütçeyi büyütebilmek için çabalarımız sürüyor. Ek ödenek talebimizi Bakana bizzat ilettik. Önümüzdeki günlerde bu konunun takibini sürdüreceğiz. Ek ödenek için Bakanımızın kapısını aşındırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. Çerkezyazısı ve Derme ovalarının belirli bir kısmını kapsayan Derme ve Çerkezyazı Sulama inşaatı için 2007 yılında 12 milyon 489 bin YTL ödenek ayrıldığına dikkat çeken Çalık, “2008 yılında ise Bakanlığın 12 milyon YTL ödenek aktarılacak. 2006 yılı sonu itibariyle 238 bin 432 metrelik borulu sulama şebekesi döşenerek 5 bin 200 hektar alan sulamaya açıldı. 2007 yılında ise 92 bin metre boru döşenerek bin 650 hektar alan daha sulamaya hazır hale getirilerek toplam 6 bin 850 hektar alan sulamaya açıldı. Şu ana kadar yüzde 57’si tamamlanan bu projenin inşasına 2008 yılında hız vereceğiz.” şeklinde konuştu. Darende Gökpınar Sulaması projesine de değinen Çalık “Yüzde 65’i tamamlanan proje yatırım programındadır. Darende ve Balabanı yakından ilgilendiren bu projeyle ilgili olarak da Bakanımızı bilgilendirdik. İnşallah kısa vadede bu iki sulama projesinin tamamlandığını halkımıza buradan ilan edeceğiz” dedi. Çalık ayrıca, Battalgazi’deki sulama kanallarının kanal kaplama betonlarının yüzde 80 oranında tahrip olması konusuna da değinerek “Battalgazi sulama kanallarının rehabilitasyonu ya da kapalı sisteme dönüştürülmesi konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En kısa zamanda bu konuyu da sonuçlandıracağız.” şeklinde konuştu.

Barajların Malatya’nın tarımsal gelişimi açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Malatya Milletvekili Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Malatya kayısısını dünya da marka haline getirmeyi amaçladığımız bu dönemde tarıma yönelik sulama ihtiyaçlarının sorunlarını çözmek öncelikli hedefimizdir. Kayısı yetiştiricileri ve diğer tarım ürünlerinin yetiştiriciliğinden geçimini sağlayan aileler açısında bu konunun son derece hayati olduğunu biliyoruz. Birçok aile tarımla uğraşarak evine ekmek götürüyor. Onların bu emeklerinin heba olmaması için sulama problemlerini çözümleyebilmek adına gece gündüz mesai yapıyoruz. 1997 yılında inşasına başlanan Boztepe Barajı ve 1998 yılında inşasına başlanan Kapıkaya Barajı’na 2008 yılında aktarılan 8 milyon YTL ödeneği ek ödeneklerle artırmak istiyoruz. Bu barajların bir an önce tamamlanması Malatya’nın ülke ekonomisine ve ülke tarımına verdiği desteği ve faydayı artıracaktır. Medik Barajının su tutma özelliğini yitirmesi nedeniyle Tohma Çayı üzerinde acilen sulama amaçlı yeni bir depolamalı baraj inşa edilmesi gerekmektedir. Konunun önemini biliyoruz ve bu konuya yönelik görüşmelerimiz sürüyor. Hekimhan Karadere Barajı için de ön inceleme raporu tamamlandı. Genel Müdürlük konuyu değerlendirdikten sonra sondajlar yapılacak. Bu barajın 2009 yılı yatırım programına dahil olması için yoğun çaba sarf ediyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız