SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanla Yıldıztepe Görüşmesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:31:10
Bakanla Yıldıztepe Görüşmesi
A- A+ PAYLAŞ
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2 Mayıs Çarşamba günü Malatya’ya geliyor. Bakan Şimşek’in, Malatya Belediyesinin muhalefetine rağmen  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından yapılan imar planında yapılaşmaya açılan Yıldıztepe bölgesi ile ilgili kararı ne olacağı merak konusu oldu. Belediye Başkanı Ahmet Çakır; “Maliye Bakanımızla Ankara’da görüştük. Alanın Malatya’nın geleceği açısından taşıdığı önemi anlattık. Alanı, Malatyalıların istifadesine sunmaya kararlıyız. Başka kişi veya kurumlara geçmesine kesinlikle karşıyız.” diyerek alan için projeler geliştirdiklerini ve bakan sunduklarını söyledi. 
 
İnönü Üniversitesi’nce düzenlenen 24. Dünya Sürekli Denetim ve Raporlama Sempozyumu’na katılmak için gelecek olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Yıldıztepe mahallesinde bulunan 89 dönümlük alanın yapılaşmaya açılması ile ilgili söyleyecekleri merak konusu oldu.
 
Malatya Belediyesinin olumsuz görüşüne rağmen Yıldıztepe Mahallesindeki 89 dönümlük alanın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan imar planında büyük bir bölümünün yapılaşmaya açılması haberlerinin basında yer alması üzerine harekete geçen  AKP milletvekilleri Öznur Çalık ve  Cemal Akın, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP  İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’den oluşan bir heyetle Bakan Şimşek’i ziyaret ederek, Yıldıztepe Mahallesinde bulunan ve Malatya için büyük önem taşıyan alanın Malatya Belediyesine devrinin yapılmasını istemişlerdi.
 
Maliye Bakanı Şimşek’le Ankara’da görüştüklerini belirten Malatya Belediye Başkanı Çakır; “Başkanlığın imara açtığı alan Malatya’nın geleceği için çok önemli. Belediye olarak, o alanda seyir tepesi, rekreasyon ve dinlence alanları olarak projesini yapmıştık. Ama, hazinenin mülkiyetinde bulunan 89 dönümlük alanın, özelleştirme kapsamına alınması ve başkanlıkça yapılan imar planınca imara açılması ile alanın kişi veya kuruluşlara verilmesinin önü açılmış oldu. Bu alanın kişi veya kuruluşlara geçmesine kesinlikle karşıyız. Rekreasyon, dinlence, seyir tepesi gibi tesislerle Malatyalıların istifadesine sunmak istiyoruz” diye konuştu.   
 
Malatya’nın doğu çıkışında yer alan ve yüksek coğrafik yapısı ile Malatya’nın kuş bakışı seyrine olanak tanıyan ve yarattığı hava sirkülasyonu ile kentin temiz hava solumasına olanak tanıyan Yıldıztepe mahallesindeki alan, mülkiyeti Maliye Hazinesinde iken, Özelleştirme kapsamına alınan tapunun Uçbağlar (Yıldıztepe) Mahallesi 985 ada 8 No da kayıtlı 89 dönümlük arazi için Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan ve 21 Mart 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan imar planına göre parselin yüzde 50’den fazlası gelişme konut sahası olarak geri kalan bölüm ise rekreasyon ve ağaçlandırma alanı olarak planlandı.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bahse konu arazinin jeolojisinin yapılaşmaya uygun olmadığını, konuyu Özelleştirme İdaresi’ne ilettiklerini, ancak bu kurumun kendi projesi doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, “Bizim bu planın uygun olmadığı yönünde gerekçeli görüşlerimiz var. Bunu İdare’ye de ilettik. Kentin geleceğini, 30–40 yıl sonrasını düşünmek zorundayız. O nedenle yargı yoluna gitmeyi düşünüyoruz” diyerek konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız