SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bakanlar Kurulu Onayı Gerekiyor''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, bir süre önce Ziraat Odası Başkanlığı görevine seçilen Bayram Polatbaş ve yönetimine kutlama ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında konuşan Polatbaş, "Şu andaki en büyük sıkıntımız kayısımızın istenilen yere gelmemesi. Malatya çiftçileri olarak yüklü sorunlarımız var. Malatya’nın can damarı olan kayısı yıllardan beri gereken yere gelmedi. Ziraat Fakültesi açarsanız, çiftçiler açısından çok hayırlı olacak." dedi.

Rektör Hilmioğlu da,"Başta kayısı olmak üzere bütün diğer meyvecilikle ilgili sorunlarına nihai çözüm için Ziraat Fakültesi'nin, Su Ürünleri Fakültesi ile birlikte açılması için karar aldık. Bu YÖK'te onaylandı ve yaklaşık 1 yıldır da Bakanlar Kurulu 'nun önünde.

Ziraat Fakültesi'nin açılması isteniyor.Biz Fakültesi'nin açılması için Bakanlar Kurulu'nun kararı bekliyoruz. Karar onaylanırsa İnönü Üniversitesi 2 fakülteye daha kavuşmuş olacak. Dolayısıyla top bir anlamda bizden çıktı, YÖK'ten de çıktı. Karar Bakanlar Kurulu'nun önünde. Ziraat Fakültesinin açılmasıyla birlikte Malatya'nın bütün tarımla ilgili sorunları doğrudan akademik bir organ tarafından irdelenecek, incelenecek, masaya yatırılacak böylece bir şekilde çiftçinin önü de bu anlamda önü açılacak." diye konuştu.

Rektör, yeni üniversiteler açılması ile ilgili konudaki bir soruya, "Üniversite açmak bakkal dükkanı açmaya benzemez. Çok ciddi bir iştir. Mevcut 53 devlet üniversitenin kadrosunun iki katına çıkarılması lazım. Kaynak ve kadro sorunu varken yeni üniversite açılması çok doğru değil. Ama her ilde bir üniversite açılması gerekliliği kesin. Bunda bir sorun yok. Üniversite ciddi iştir. Kaynak, kadro önemlidir." yanıtını verdi.

Hilmioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Ankara'da düzenlenecek yürüyüşe de katılacaklarını belirterek, "Biz İnönü üniversitesi'nden öğrencilerimiz ve akademik personel olarak katılacağız. Daha önce de katılmıştık. Cumhuriyete bağlılık, Ata’ya saygı yürüyüşü olacak. Oradan da Anıtkabır ziyaret edilecek."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız