SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakanlar Kurulu'nda Görüşüldü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:45:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Kayısı ile ilgili konu Bakanlar Kurulu’nda görüşüldü. Umut ediyorum ki Sayın Başbakanımızın, büyük bir ihtimal 17 Mayıs’ta Malatya’ya gelecek, müjdeyi vermelerini bekliyoruz. Bir müjdeli haber bekliyoruz” dedi.

TSO Meclisi Nisan ayı toplantısını Çarşamba akşamı gerçekleştirdi.  TSO binasındaki konferans salonunda gerçekleşen toplantıya TSO Meclis Başkanı Sami Payza başkanlık yaparken, toplantıya TSO’nun eski yönetimlerinde görev yapan 10 eski üye de katılarak teşekkür plaketi verildi. 

“BAKANLAR KURULUNDA GÖRÜŞÜLDÜ”

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, kayısının dondan zarar görmesi nedeniyle başlatılan girişimlere TSO olarak da katkı sağladıklarını ve hazırladıkları raporu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e sunduklarını, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da bu konuda girişimlerde bulunduğunu anlatarak, “Kayısı Malatya için hayati önem taşıyor. Hakikaten büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. 1914 yılından beri böyle bir olayın ilk defa yaşandığı ifade ediliyor. Yaklaşık 100 yıllık en büyük bir don olayı. Şehir ekonomisinde gelir dağılımını dengelemede kayısının önemi herkes tarafından biliniyor. Önümüzdeki yıl kayısı bakımı için üreticilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor. Bu durumu AK Parti Genel başkan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş beye de bir dosya sunduk. Konu Bakanlar Kurulu’nda görüşüldü. Umut ediyorum ki Sayın Başbakanımızın, büyük bir ihtimal 17 Mayıs’ta Malatya’ya gelecek, müjdeyi vermelerini bekliyoruz. Bir müjdeli haber bekliyoruz” dedi.

“ÜYELERLE BULUŞMALIYIZ”

TSO olarak TSO Meclisi’ndeki meslek komiteleri toplantılarının ilkini Mimar ve Mühendislerin oluşturduğu 18. Meslek Komitesinin organizasyonu ile gerçekleştirdiklerini belirten Erkoç,  “Genişletilmiş meslek komiteleri toplantılarını en az yılda bir kez yaparsak, hem mesleki sorunları hemde üyelerimizle iç içe olmanın mutluluğunu beraber yaşarız. Önümüzdeki süreçte Meslek Komitelerindeki Meclis Üyesi arkadaşlarımız bu toplantılara öncülük ederlerse seviniriz. Artık oda olarak imkanımız var, mekan ve salon konusunda sıkıntımız yoktur” ifadelerini kaydetti. 

TÜİK ARAŞTIRMA YAPACAK

Erkoç, “Malatya ekonomisine uzun yıllar hizmet eden, halende hizmete devam eden eskimeyen üyelerimizi de bundan böyle her ay Meclis Toplantımıza davet ederek, en az 10-15 büyüğümüze burada teşekkür plaketi vereceğiz” dedi.

TÜİK ile yaptıkları protokol hakkında da bilgi aktaran TSO Başkanı Erkoç, “TÜİK ile bir protokol imzaladık. Özellikle üyelere yönelik müşteri memnuniyeti ve piyasa araştırılmaları konusunda TÜİK ile odamızı protokol sözleşmesini yaptı. Bu piyasa araştırmalarında elde edilen sonuçlar TÜİK uzmanlarınca analiz edilecek” şeklinde bilgi verdi. 

E-MAİL HİZMETİ BAŞLAYACAK

TSO’nun gelişmeleri üyelerine duyurmak için e-mail sistemini yeniden hizmete verdiğini belirten Erkoç, “Geçmişte 4 bin 4 bin 500’lük bir e-mail ağımız vardı. Ancak daha önceki genel sekreterimiz tarafından bu e-mail ağımız tahrip edildi ve kendileri tarafından götürüldü. Yeniden bir e-mail ağını oluşturduk. Şuanda 4 bin adet e-mail sayısına yeniden ulaştık ve yeniden e-mail hizmetine devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Erkoç, Halk Bankası Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’da kurulması için gerekli olan girişimlerde bulunduklarını ve gelişmeleri takip ettiklerini belirtti.

Toplantıda Meclis Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun teklifi üzerine Mısır’da yaşanan gelişmelere karşı TSO Meclisi’nin kınama kararı oy birliği ile alındı. 

ESKİ ÜYELERE PLAKET

Toplantıda TSO Meclisi’nde görev almış olan eski üyelere plaket verilmesi uygulaması başlatıldı. Buna göre; TSO Meclisi’nin eski üyeleri olan Feyzettin Gökdemir, Hamit Evliyaoğlu, Şevket Açil, Metin Evliyaoğlu, Mehmet Derinpınar, Mehmet Kavuk, Güner Demirci, Cahit Yiğitol,Ömer Osman Uludağ ve Rami Argını’ya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve TSO Meclis Başkanı Sami Payza tarafından teşekkür plaketleri verildi.

HABER-FOTO: Burhan KARADUMAN, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız