SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlara Birer Godafa Kayısı

0
Güncellendi - 2016-07-16 06:19:06
Bakanlara Birer Godafa Kayısı
A- A+ PAYLAŞ

Karahan Tüneli’nin araç geçişine açılması dolayısıyla düzenlenen törene katılmak üzere Malatya’ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ettiler.

24 Haziran Cuma günü saat 13.00’de gerçekleşen ziyarete; Malatya Valisi Mustafa Toprak, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milletvekili Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, İlçe Belediye Başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri ile birlikte kalabalık bir heyet katıldı.

Çakır: Malatya büyük mesafe kaydetti

Bakanları Malatya’da ve Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın büyükşehir olduktan sonra kalkınma ve gelişme açısından büyük mesafe kaydettiğini söyledi.

Malatya’nın sorunlarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın milletvekilleriyle birlikte yakından takip ettiklerini kaydeden Başkan Çakır, Bakanlık yatırımları ile ilgili birer dosya hazırladıklarını belirterek, yapılan çalışmalar ile ilgili kısa bilgiler verdi. Çakır, özetle; “3 yıllık bir planlama yaptık. 11 ilçemizin su ve kanalizasyon şebekelerini yeniliyoruz. 100 civarında köyümüzün kanalizasyon planlaması yapıldı. 11 ilçemizin arıtma tesisi ihaleye çıkılacak şekilde planlaması yapıldı. Kanalizasyon çalışmalarının tamamının ihalesi  yapıldı. Toplamda 400 milyon liralık bir yatırım gerçekleştiriyoruz.

Büyükşehir statüsü ile birlikte bize bir adet taş ocağı devroldu. Biz bunu 17 ye çıkardık. Her bölgemizde her ilçemizde taş ocakları oluşturduk. Aynı şekilde 3 tanede seyyar konkasör ile maliyetimizi yarı yarıya düşürdük” şeklinde konuştu.

Arslan: Çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, imkan yok deyip yatmaktansa, işleri yapıp imkan oluşturmanın en güzeli olduğunu belirterek, insanların haklı olarak hizmet beklediklerini söyledi. Hizmetleri yerine getirmek adına yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Çakır’a teşekkür eden Bakan Arslan, “Biz Bakanlık olarak sayın Başbakanımızın önderliğinde, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde katkılarımızı ortaya koyacağız. Biz de bu bölgenin insanı ve bakanıyız. Milletvekillerimizle hukukumuz ve diyaloğumuz bu bölgenin insanı gibi. Her yere hizmet edeceğiz ama bölgemizin de problemlerini ve çözüm yollarını yaşayanlar olarak bildiğimiz için bu anlamda hep birlikte el birliğiyle başta Malatya olmak üzere katkılar koyacağız. Benim bir başka tezim; sadece sizin kalkınmanız yeterli değil. Bölgesel kalkınırsanız, o zaman birbirinizi destekler, birbirinize faydalı hale gelirsiniz. Bu cümleden hareketle özellikle bölgemizin kalkınması adına üzerimize ne düşüyorsa katkı koyacağız. Arkadaşlarla beraber projeleri takip ediyoruz. Sırayla da çözümü için çalışacağız. Malatya’nın ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yılmaz: Malatya gerçekten büyümüş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise yaptığı konuşmada Malatya’nın çok büyüdüğünü belirterek, “Belki Malatyalılar farkında değil ama kendi evladınız yanınızda büyüyünce büyüdüğünü ve değiştiğini fark etmezsiniz. Ama dışarıdan gelen birisi aa ne kadar çok büyümüş, ne kadar çok gelişmiş derler. Malatya gerçekten büyümüş, bulvarlarıyla, parklarıyla. Şimdi çiçek bahçesinden geçerek geldik. Arkadaş diyor ki, çiçeğin merkezi olarak düşünen illerden dahi bu kadar çiçek yok. Bir çiçek bahçesine çevirdiği için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

AK Parti olarak 4 fonksiyonlu Belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini Belediye Başkanlarının halka göstereceğini söylediklerini kaydeden Yılmaz, özetle; “Altyapı belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik ve çevre dostu belediyecilik bizim belediye başkanlarımızla görülür dedik. Malatya da arıtma tesisleriyle, altyapı tesisleriyle baya büyük adım atıldı. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde, çok daha güzel şeyleri Malatyalılarla birlikte Malatya’da göreceğiz. Emeği geçenlere, gayret gösterenlere, bu hizmetleri halkımıza en doğru şekilde yansıtanlara teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak etsin” şeklinde konuştu.

Tüfenkci: El birliği ile çalışacağız

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de hizmet yapanlara teşekkür ederek, “Birlik ve beraberlik içerisinde hem ilimizi, hem bölgemizi hem de Türkiye’yi kalkındırma yolunda el birliğiyle çalışacağız. Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Halktan alıyoruz. Halktan aldığımız için de halka hizmeti hakka hizmet olarak biliyoruz. Bu noktada da bütün ekip; hem parti teşkilatımız, hem kabinemiz, hem meclisimiz bir bütün içerisinde bu milletten aldığı emanetin hakkını vermek için çalışıyor. Bu vesile ile buraya teşrif eden Bakanlarımız ile hizmetlerimizden dolayı, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Çalık: Bölgemiz ve Malatya çok şanslı

Son olarak konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise bölgede yatırımcı bakanlıklarının olduğunu belirterek, 65. Hükümet döneminde bölgenin ve Malatya’nın çok şanslı olduğunu söyledi. Çalık, “Kars’tan bir bakanımız var. Bütçenin çok büyük bir bölümü Ulaştırma Bakanlığı’nda. İlk kez doğu Anadolu bölgesinde bir ulaştırma bakanımız var. İnşallah bu bölgede ulaşım alanında yapılacak çalışmalarda, demir, kara ve hava yolu, hatta deniz yolu dahil olmak üzere çok önemli hizmetleri Ahmet Arslan bakanımdan alacağız. Gümrük ve Ticaret Bakanımız ekonominin omurgası ve Malatya’da. Bölgenin Abisi İsmet Yılmaz Sivas’ta Milli Eğitim Bakanlığında. İnanıyorum ki bu bölge birbiriyle rakip değil ekip ruhuyla, bölgenin kalkınmasına katkı sunarak, bakanlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, valilerimiz ve bürokratlarımızla birlikte çok daha ciddi bir sıçrama yapacağız” dedi.

Başkan Çakır’dan hediye ve dosya

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret anısına bakanlara sepette (godafa) yaş kayısı ile kayısı kristali hediye ederken, ilgili bakanlıklara taleplerden oluşan birer dosya sundu.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- AA

kayısı2

kayısı3

kayısı1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • erdem (7 yıl önce)
    demokratik ülkede yaşıyosak herkes küfür,hakaret hariç hertürlü eleştiriyi yapma hakkına sahiptir.bu iktidarda olabilir,muhalefette olabilir.ben malatya haberi takip etmekteyim. eğer ki yazdıklarımız eleştiri olunca bunu da yayınlamıyosa bundan sonra bizde takip etmeyelim....
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif karaca...Almanya (7 yıl önce)
    Almanyadan selamlar sevgiler ... Murat isi ile yazan beyefendi hep bu camur atmakla bir yere varamazsiniz bakanlar gelmis dillek ve temenizi yazin yeter ...
    0
    0
    Yanıtla
  • öylemi ..sende git almanya da solculara oy ver ,buraya gelince " her şey eyiii gidi" de!!!! sen gel bi de bize sor..
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    Niye kaldırıyor sun yorumu mu admin ülkemiz de özgürlük var.tarafli olmayalım bu siteye benden fazla tiklayan yokturdur kaybetme takipçilerini EDİTÖR NOTU: Kimseye küfretmeyeceksiniz, sinkaflı laflar etmeyeceksiniz, edepli- adaplı yazacaksınız, kendinize saygınız yoksa da başkasına saygılı olacaksınız. Ya da yazdıklarınızı yayınlayacak düzeyde bir site bulup, oraya göndereceksiniz, sonra hep o siteyi takip edeceksiniz. Bu kadar basit!.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamam admin teşekkür ler cvbin icin
    0
    0
    Yanıtla