SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanları Ziyaret Ettiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:36:08
Bakanları Ziyaret Ettiler
A- A+ PAYLAŞ

AKP Heyeti, 2 bakan,1 bakan yardımcısı ve TCDD Genel Müdürü ile TOKİ Başkanı ile görüşerek Malatya’nın sorun ve taleplerini ilettiler. AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’i ziyaret etti.

Ziyaretlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a AKSA Elektrik, doğalgaz ve enerji sorunlarıyla ilgili olarak talepler dosya halinde sunulduğu öğrenilirken, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a ise Kuzey çevreyolu, hızlı tren ve ulaşımla ilgili problemler aktarıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’ya yapılan ziyarette ise yeni bir müze ve yeni bir halk kütüphanesinin yapılması talebenin yanında Akçadağ Kültür Sitesi probleminin çözümü diğer bakanlıkla ilgili sorun ve taleplerin aktarıldığı kaydedildi.

AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’a yapılan ziyarette ise hızlı tren projesinin Mart ayı içerisinde ihaleye çıkartılacağı bilgisinin verildiği kaydedildi.

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’e yapılan ziyarette de Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili sorunlar ve diğer projelerin görüşüldüğü öğrenildi.

SULAMA GÖLETLERİ..

Bu arada Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2014 yılında Malatya’da sulama göletlerinin yapımı konusunda önemli bir dönemin yaşanacağını söyledi. 

Milletvekili Çalık, “Sulama amaçlı olarak hükümetimizin Türkiye genelinde başlatmış olduğu gölet projelerinin yapımı konusunda 2014 yılı Malatya için önemli bir yatırım yılı olacak. Tarımsal üretimin daha da artması ve çiftçimizin sulama konusunda yaşadığı problemleri en aza indirilmesi konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Devlet Su İşleri tarafından Yaygın Göleti ve Sulaması, Kuluncak Karaçayır Göleti ve Sulaması, Kulundan Bicir Göleti ve Sulaması ile Doğanşehir Erkenek Göleti ve Sulaması projelerinin yapım ihalesi aşamaları tamamlandı, Hekimhan Kurşunlu Göleti ve Sulamasının ihalesi ise 13 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sulama göleti projelerimiz yapılacakları yörelerde sulama suyu konusunda çok önemli sorunları ortadan kaldıracaktır” dedi.

Halen 8 sulama suyu göleti ile ilgili olarak DSİ tarafından proje yapımlarının sürdüğünü belirten Çalık, “Bu yıl içerisinde Hekimhan Karadere Göleti ve Sulaması, Arapkir Deregezen Göleti ve Sulaması, Darende Ayvalı Göleti ve Sulaması, Doğanşehir Elmalı Göleti ve Sulaması, Hekimhan Budaklı Göleti ve Sulaması, Güzelyurt Karamahmut Göleti ve Sulaması, Akçadağ Taşevler Göleti ve Sulaması ve Darende Çınarköy Göleti ve Sulaması ile ilgili proje yapımları devam ediyor. Bu göletlerimizin de projeleri tamamlanarak 2014 yılı içerisinde ihale edilecektir. Gölet yapılacak olan bölgelerimize bu hizmetler şimdiden hayırlı olsun. Malatya’yı adete göletlerle donatıyoruz” şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız