SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakanlığa Bildirdik"

A- A+ PAYLAŞ
 
Okullarda depreme dayanıklılık ile ilgili yaptıkları inceleme sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdiklerini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, eğitimdeki fiziki alt yapı sorunlarının en aza indiğini belirtti. 
 
Geçtiğimiz yıllarda deprem güçlendirmesi yapılması gereken okullarda bu çalışmaların yapıldığını belirten Bulut,  Yeni inceleme sonunda deprem güçlendirilmesi gereken okulları bakanlığa sunduk. Karar geldiğinde Özel İdare'de değerlendirilip, yaz tatilinde deprem güçlendirmesi yapılacak. Tecde'ye yapılacak olan 24 derslikli lise binasının yer teslimi yapıldı. Bayramdan sonra inşaat başlanacak. Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi ihalesi ve yer teslimi yapıldı. Beydağı Anadolu Lisesi arka kısmına yapılacak olan 16 derslikli Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi eğitim binası ve 300 öğrencili pansiyon da yapılacak. Bu lisede okuyan öğrencilerimiz pansiyonda da kalabilecek. başka okulun öğrencileri de bu pansiyonda barınabilecek. Akmercan Anadolu Lisesi'ne 180 öğrenci alındı ve idarecilerin atamaları yapıldı.Bu lisemiz de 19 Eylül'de eğitim ve öğretime açılacaktır" dedi. 
 
PROTOKOL İMZALANDI 
 
Çöşnük bölgesinde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ait eski binanın, rapora istinaden yıkıldığını hatırlatan Bulut, "Yahya Kığılı, bir işadamı ile birlikte 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi binasını yapacak. Ayrıca, arkasına da 200 öğrenci kapasiteli pansiyon yapılacak. Protokol imzalandı. Muhtemelen proje hazırlıkları devam ediyor. Ayrıca, Karakavak Fahri Kayahan bölgesinde inşaatı bitmek üzere olan Begüm Kartal İlköğretim Okulu da, muhtemelen Kasım'a kadar bitecek. Fahri Kayahan bölgesi öğrencileri ile Karakavak ilköğretim Okulu öğrencileri bu yeni binada eğitim görecekler" şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız