SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlığa Faks Gönderdiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:51:38
Bakanlığa Faks Gönderdiler
A- A+ PAYLAŞ

 Eğitim Sen üyesi eğitim çalışanlarına haksız soruşturma ve takip yapıldığı iddiasıyla Mili Eğitim Bakanlığı’na faks geçildi. 

Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, PTT binası önünde yaptığı basın açıklamasında, “Sendikamız üye ve yöneticilerine yönelik sürdürülen baskı, soruşturma, ceza ve sürgünler sistemli bir saldırıya dönüşmüştür. Yurttaşlık sorumluluğu gereği yolsuzluklara karşı çıkmaktan, eşitlikçi-özgürlükçü-demokratik-adil bir yaşam talebimize ve hatta örgütlediğimiz grevlere kadar birçok eylem ve etkinliğimiz suç sayılarak hukuksuz biçimde cezalandırılmak istenmektedir” iddialarını öne sürdü.

“Eğitim sen yürüttüğü sendikal hak ve özgürlükler ile demokrasi mücadelesiyle, geniş toplum kesimlerinin saygısını kazanmıştır. Bu saygıda her bir yönetici ve üyemizin büyük emeği bulunmaktadır. Üye ve yöneticilerimizin, görevleriyle ilgisi olmayan olaylar ve suçlamalar gerekçe gösterilerek haklarında disiplin soruşturması başlatılması, disiplin cezasıyla cezalandırılmaları ve sürgün edilmeleri, bizce, sendikal çalışmalarımızın engellenmesi ve yöneticilerimizin yıldırılması amacı taşımaktadır” diyen Kaya, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Öyle anlaşılıyor ki il milli eğitim müdürlükleri ve valilikler, kamu emekçilerinin örgütlerine, bu örgütlerin yürüttüğü sendikal çalışmalara ve demokrasi mücadelesine tahammül edememektedir. Yaşananları başkaca bir biçimde açıklamaya olanak yoktur.

“Üye ve yöneticilerimizin, görevleriyle ilgisi olmayan olaylar ve suçlamalar gerekçe gösterilerek haklarında disiplin soruşturması başlatılması, disiplin cezasıyla cezalandırılmaları ve sürgün edilmeleri ile uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan örgütlenme ve ifade özgürlüğü de ihlal edilmektedir. Eğitim Sen bu uygulamaların sürdürülmesi durumunda, başta ILO olmak üzere uluslararası kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunacaktır.”

Kaya’nın basın açıklamasından sonra sorunun dile getirildiği faks metni PTT’den Mili Eğitim Bakanlığı’na geçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız