SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlığa 'Yanıt' Belgesi mi?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ağaçlandırmadaki başarılı çalışmalar nedeniyle ‘ Başarı Belgesi gönderildi. Bu arada Vali Saran, Çevre ve Orman bakanlığı’nca Beydağı bölgesinin ağaçlandırılması çalışmalarında Valiliğin olmadığı yolundaki açıklamalarına ilişkin olarak, “ Bu konuda polemik yapmak devlet adamlığımıza uygun değil” dedi.

Valilik Salonu'nda düzenlenen bir programla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen, ağaçlandırmadaki çalışmalar nedeniyle başarı belgesi Çevre ve Orman İl Müdürü Cumali Sayın tarafından Vali Saran'a takdim edildi.

Başarı belgesini almasından sonra konuşan Vali Saran, "Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrol çalışmalarını geçtiğimiz yıldan bu yana başarılı şekilde yürütmekteyiz. Bu çerçevede, Çevre ve Orman İl Müdürlüğümüzle birlikte tüm Malatya kapsamında gayet başarılı çalışmalar yürüttük. 81 il arasında, bu kampanyada birinci olduk. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalardan dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan ‘Başarı Belgesi’nde şu ifadeler yer alıyor:

"Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı kapsamında 2009 yılı erozyon kontrolü faaliyetlerinde göstermiş olduğunuz Gayret neticesinde iliniz birinci olmuştur. Daha yeşil bir Türkiye idealine fedakarca çalışarak katkıda bulunan mensuplarınıza şahsınızda teşekkür ederim."

“POLEMİĞE GİRMEYİZ”
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından, Malatya'daki ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi verilirken, Beydağı'ndaki ağaçlandırmaya da değinilmiş, bu projenin AKP'li milletvekillerinin desteğiyle sürdürüldüğü, Valiliğin konuyla ilgisinin olmadığı bildirilmişti.

Bakanlığın "olağan dışı" olan bu yazısı üzerine CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, bakan Veysel Eroğlu'na bir mektup yazarak, "valinin yok sayılmasını anlayamadığını" bildirmiş ve yanıt istemişti.

Toplantı sırasında Vali Saran, Bakanlığın açıklamasıyla ilgili değerlendirme isteğine ilişkin soruya, “Bu konuda polemiğe girmek istemeyiz.” karşılığını verdi.

Bir basın mensubunun, “Başbakanlık çalışmalar nedeniyle ‘Teşekkür Belgesi’ gönderirken, Bakanlık Beydağı bölgesindeki çalışmalarda Valiliğin ilgili olmadığını açıklaması çelişki değil mi? “ sorusuna Vali Saran, “Belirttiğimiz gibi polemiğe girmek devlet adamlığı anlayışımıza uygun değil” yanıtını verdi.

Bakanlığın açıklaması karşısında sessiz kalan Vali Saran'ın, iki gün sonra Başbakanlık'tan gelen başarı belgesi ile ilgili törenle, bakanlığa yanıt vermiş olduğu öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız