SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlığı Bakanla Yalanladı!

A- A+ PAYLAŞ
AKP Milletvekili Öznur Çalık, yeni stad konusunda ilgili bakanlığın sitesinde yeralan haberin kaynak alınarak yapılan "Yeni Stad Yok" haberine tepki gösterdi ve konunun speküle edildiğini öne sürdü. Milletvekili Çalık'ın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yeralan haber kaynaklı olarak yapılan ve malatyahaber.com'da yayınlanan haberle ilgili "spekülasyon" yorumunda, muhatabının ilgili bakanlık olması gerektiği, ancak milletvekilinin siyasi korumacılık ve "spekülasyon amacıyla" sadece haberi yayınlayanları hedef aldığı değerlendirildi.
 
"SPEKÜLE"YMİŞ!..
MÜSİAD Malatya Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen İnşaat Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısına katılan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'ya yeni yapılacak olan stat ile ilgili tartışmalara kendince açıklık getirdi. Çalık, "Malatya'daki stadyumumuzun yapılmayacağına dair söylemler vardı. Bu sayın Başbakanımızın talimatı ile başlatılmış bir projedir. Şuanda Malatya Stadyumu'nun teknik şartnameleri hazırlanmış ve tüm hizmet alımları ile birlikte proje ihalesi tamamlanmış, yapım ihalesi İnşallah Ocak ayı sonu itibariyle bitmiş olacak. Yani 2012 yılında Malatya Stadyumu'nun temelini atacağız. Burada Malatya Stadyumu yapılacak mı, yapılmayacak mı diye speküle eden arkadaşlarımıza vermiş olduğumuz çok net cevaptır. Bu sayın Bakanımız Suat Kılıç'ın da bizzat kendi ağzında dün Meclis'te söylediği cümlelerdir" şeklinde konuştu. kaydetti. 
 
KAYNAK BAKANLIK... 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu'nda yaptığı konuşma, bakanlığın resmi internet sitesinde "12 KENTE 12 ÖRNEK STADYUM" başlığı ile yeralmıştı. Bakanlığın sitesine 18 Kasım 2011 günü saat 13.30’da yayına girdiğine dair kayıt bulunan,  yanlış bilgi içerdiği iddialarına karşın metninde daha sonra herhangi bir düzeltme yapılmayan ve  26 Kasım saat 19.00 itibarıyla yayında olan  söz konusu haber şöyle:
 
“Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 12 Haziran seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği sözler doğrultusunda Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Gaziantep, İzmir, Konya, Mersin, Samsun, Kocaeli, Sakarya ve Trabzon’a yeni stadyum yapacaklarını ifade etti.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesi ile ilgili sunuş konuşmasında Bakan Kılıç, bu illere yapılacak stadyumların hiçbirinin bir diğerine benzemeyeceğini ifade ederken, stadyumların mimari projelerinin illerin mimari karakteristiğini yansıtacak şekilde projelendirileceğini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Akdeniz Oyunları sebebiyle Mersin’de yapmaya karar verdiği yeni stadyumu Karetta Karetta kaplumbağalarının şeklinden esinlenerek projelendirildi.
 
İzmir sözü rahatlattı
 
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerine stadyum projeleri hakkında bilgi verirken, Galatasaray için Ali Sami Yen Stadyumuna karşılık Seyrantepe’de yapılan Türk Telekom Arena Stadyumu'nu örnek gösterdi. Bakan Kılıç, İzmir Karşıyaka’da yapılacak stadyumun İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yapılacağını ifade ederken, “İzmir Büyükşehir Belediyesi masrafların yarısını üstlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu parayı vermese bile biz İzmir’e stadyum sözümüzü tutacağız” diye konuştu. Bakan Kılıç, Ankara’da yapılacak yeni stadyumun yer belirleme çalışmalarının devam ettiğini, Eskişehir Yolu üzerinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait bir araziyi beğendiğini, hukuki sorunlarının çıkmaması halinde yeni stadyumun bu bölgeye inşa edileceğini vurguladı. Bakan Kılıç, Stadyum yeri tartışmasının hararetli olduğu Antalya ve Gaziantep’te ise stadyum yerinin ildeki tüm aktörlerin tümünün görüşü alındıktan sonra belirleneceğini vurguladı.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, örnek stadyumların yanı sıra 8 ilde stadyum yenilenmesi ile ilgili TOKİ ile protokol imzaladıklarını ifade etti. Afyon Stadyumu'nun ve spor kompleksinin temelini ekim ayında attıklarını ifade eden Kılıç, stadyum yenilenmesi yapılacak illerin Batman, Hatay, Malatya, Mersin ve Sivas olduğu müjdesini verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız