SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakanlığımız Malatya'nın Hizmetkarı'

A- A+ PAYLAŞ

Bakanlığına bağlı birimlerce hazırlanan ve Bakanlığa bağlı bürokratlarında bulunacağı Koordinasyon toplantısına katılmak üzere dün gece saatlerinde ilimize gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Bakanlık yetkilileri ilk olarak Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette AKP milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı ve İhsan Koca ile parti il yöneticileri de bulundu.

"100 MİLYONLUK YATIRIMIMIZ OLACAK"
Bakanlığının Malatya ile ilgili çalışmaları hakkında bilgiler veren Bakan Eroğlu özetle “Malatya’ya 100 milyon TL tutarında yatırımımız olacak bu rakam bir çok ilin üstündedir ve Malatya’ya verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Ayrıca Tabiat parkının kurulması ve Beydağı’nın ağaçlandırılması çalışmalara başladık. Bunlarda en kısa sürede Malatya’ya kazandırılacaktır” dedi.

Bakan Eroğlu ayrıca basın mensuplarının sorularını da cevapladı. 2B kanunu ile ilgili soru soran basın mensubuna “ Çıkan kanun 2B ile ilgili değil, çıkan kanun Tapu ve Kadastro kanununda yapılan değişiklikle ilgili kanundur. Lütfen herkes çıkan kanunu çok iyi okusun. 2B bizim dönemimiz de çıkan bir kanun değildir. 31 Aralık 1981 tarihinde çıkan bir kanundur” dedi ve devamla “Çıkan kanunun yanlış bilindiğini ve yorumlandırılıyor
"Biz 2B kanunu çıkarmadık. Şu anda 2B alanlarının sadece tespiti yapılıyor. Ormanların satışı söz konusu değil. Çıkan kanun, Tapu ve Kadastro Kanunu'nda yapılan değişiklikle ilgili bir kanundur. Lütfen herkes çıkan kanunu bir okusun. Ayrıca 2B, bizim dönemimizde ortaya çıkan bir mesele değildir. 31 Aralık 1981 tarihinde çıkan bir kanundur. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir alanı işgal etmiş, fabrika kurmuş olan vatandaş hiçbir kuruş vermeden otursunlar mı oturmasınlar mı?"diye soran Bakan Eroğlu'na bir basın mensubu, "Ekonomik krizde yatırım yapanlardan para alınmasın?"şeklinde tekliflerin olduğunu hatırlattı.

Bakan Eroğlu, "Biz kangren olmuş bir meseleyi çözmek istiyoruz. Biz çözümden yanayız. Biz o kişilerle bir şekilde barışarak, helalleşerek, 71,5 milyon insanın hakkını korumak için bunu yapıyoruz. Ancak vatandaşa hizmeti yönlendirmek için gayret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Valilik ziyareti Karşılıklı hediyelerin verilmesinden sonra sona erdi.

BELEDİYE ZİYARETİ
Valilik ziyaretinden sonra Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet, Belediye başkanı Cemal Akın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, Çevre ve Orman Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nu Malatya’da ve yeni Belediye Binası’nda ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Bakan Eroğlu’nun Katı atık tesislerine bakanlık olarak verdikleri desteğe teşekkür etti ve Malatya ve Belediye çalışmaları ile ilgili özet bilgiler verdi.

Bakan Veysel Eroğlu’nun desteğiyle Kapıkaya mevkinde 550 dönümlük arazinin Katı Atık Depolama Sahası olarak Malatya Belediyesi’ne tahsis edildiğini, 28 milyon Avroluk Katı Atık Depolama alanlarından birinin Malatya’ya hibe kredi ile verildiğini hatırlatan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, bu katkılarından dolayı Bakan Eroğlu’na teşekkür ederek, bundan sonra kendisini şükranla yad edeceklerini söyledi.

Belediye hizmetleri hakkında da özetle kentsel dönüşüm, doğalgaz, yağmur suyu drenaj manalarının yaptırılması, altgeçitler, çevre düzenlemeleri gibi çalışmalar hakkında özet bilgiler verdi.

Belediye başkanının konuşmasından sonra Bakan Eroğlu’da “Malatya Belediye başkanımız çok çalışkan ve çok sevip saydığımız bir insan” diyerek başladığı konuşmasını özetle; “Malatya’ya belediye başkanlığı yapmak büyük bir şeref. Başkanımız da bu şerefe nail oldu, kendisini tebrik ediyorum. Esasen Malatya’nın kısa zamanda hükümetimizin de desteğiyle büyük bir dönüş yaşadığının herkes farkında. Mesela Benim Bakanlığım tarafından 550 dönüm Katı atık depolama sahası alanı tahsis edildi, Belediye Başkanımız tarafından iki adet alt geçit, yağmur drenaj kanalları yapıldı. 15.000 konutluk Kentsel Dönüşüm Projesini başlattı. Hakikaten Malatya bugün fevkalade güzel bir şehir haline geldi” dedi. Bakan Eroğlu ayrıca Doğalgazın kısa sürede Malatya’ya kazandırılması büyük bir başarıdır. Bu başarıya imza atan başkanımız her türlü övgüye layıktır” dedi ve “Malatya her şeyin en güzeline en iyisine layık. İnsanları güzel, çalışkan, müteşebbis ve ülkeyi seven insanlar. Bakanlığımız Malatya’nın hizmetkarıdır. Bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra bir basın mensubunun “ Kuraklığa çözüm olarak sondaj kuyu çalışmaları yapılıyor. Kentimizde de bu çalışmalar haddinden fazla, hatta yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde bile sondaj çalışmaları yapılıyor. Teknik uzmanlar Konya örneğini de vererek bu çalışmaları felaket olarak niteliyorlar. Yapılan bu çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alamıyoruz. Yerinden Yönetim ilkesini benimseyen bir iktidar olarak bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” yönlü sorusuna Bakan Eroğlu “İzinsiz kuyu açılamaz. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra sondaj kuyu açma çalışmalarına izin verilir.” yanıtını verdi. Bakan ve heyetin Belediye ziyareti karşılıklı hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

NOTLAR:
• AKP Milletvekili İhsan Koca, Belediye başkanlığı ziyareti için yeni Belediye binasına kadar geldiği halde başkanın odasına çıkmadı. Bu durum çevredekiler tarafından; “İhsan Koca, Ulaştırma Bakanının ziyaretinde de başkanlık makamına çıkmamıştı, acaba aralarında bir şeyler mi var”? yorumlarına neden oldu

• Bakan Eroğlu’nun Belediye Başkanının ziyareti sırasında yaptığı ve başkan Cemal Akın’ın 5 yıllık çalışmalarını öven konuşmalarından sonra bir ara duraksadığını ve cümleyi bağlayamadığını daha sonra ise cümleyi “Malatya’ya Belediye başkanlığı yapmak büyük bir şereftir” diye bağladığını bu durumunda ziyarette bulunanlar tarafından “Cemal Akın’ın tekrar aday gösterilmemesinin “izah edilememe” sıkıntısının üst düzeylere kadar ulaştığının bir göstergesi olarak değerlendirildiğini,

• Koordinasyon Kurulu toplantısında Çevre ve Orman İl Müdürlüğünün brifingi sırasında Malatya’daki ağaçladırma konusunda genel bilgiler veren İl Müdürlüğü yetkililerine müdahale eden Bakan Eroğlu”nun “Geneli boşver, 2008’de ne kadar ağaçlandırma yaptınız, 2009 hedefiniz ne” diye müdahale ettiğini, bu durumunda katılımcılar tarafından “ Çevre ve Orman müdürlüğü bildiğimiz gibi, başka ne beklenirdi ki” yorumlarına neden olduğunu,

• Koordinasyon toplantısına yaşanan kuraklığın damgasını vurduğunu, Malatya Valiliği tarafından hazırlanan “2009 yıl Kuraklık Eylem planına Bakanın özel bir ilgi gösterdiğini, bu raporun önümüzdeki günlerde kamuoyuna da açıklanacağını..

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız