SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlık Ambulans Kiralıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:42:47
Bakanlık Ambulans Kiralıyor
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı'nca, “Ambulans servisleri, özel sağlık kuruluşları ile ambulans hizmet alımı için sözleşme yapabilir. Ambulans servislerinin hangi bölgelerde ve hangi sayıda kuruluşla sözleşme yapabileceği müdürlükçe ilgili şubelerden oluşturulacak bir heyetçe belirlenir" denildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, basın da, “112 acil sağlık hizmet birimlerine ait ambulanslar ve çalışan personelin özelleştirildiği” yönünde iddialar yer aldığı belirtilerek Kocaeli, Bursa ve Ankara'da yapılan uygulamanın hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin daha etkin sunulabilmesine yönelik olarak İl sağlık müdürlüklerinin o yıl için ortaya çıkan ihtiyaç ve taleplerini karşılama adına sadece ambulans veya şoförü ile birlikte ambulans kiralaması şeklinde olduğu kaydedildi.

Bu kiralama hizmeti için, ihtiyaç ve talep bildiren illere bir yıl için izin verildiğini belirten Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Bu kapsamda 2013 yılı içinde ülke genelinde 68 şoförlü ambulans hizmet alımına izin verilmiştir” denildi.

112 ambulansları ya da personellerinin taşeron şirketlere verilmesinin söz konusu olmadığının altı çizildiği açıklamada şöyle denildi: “Görev yapan ambulanslar da 112 hizmeti sunmakta, hizmetten yararlanan vatandaş açısından hiçbir fark olmamakta ve herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Bu ambulansların 24 saat hizmet vermesinden maksat, hizmetin kesintisiz sunulmasıdır.”

Açıklamada, 2006 yılında yayınlanan Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği'nin ilgili maddesine değinilerek şu ifadeler kullanıldı: “Ambulans servisleri, özel sağlık kuruluşları ile ambulans hizmet alımı için sözleşme yapabilir. Ambulans servislerinin hangi bölgelerde ve hangi sayıda kuruluşla sözleşme yapabileceği müdürlükçe ilgili şubelerden oluşturulacak bir heyetçe belirlenir. Aynı yönetmelikte ambulans servisi ruhsatlandırma işleminin sadece özel ambulanslar için yapıldığı belirtilmektedir. Bu nedenle burada hizmet alımından kasıt özel sağlık kuruluşlarının özel ambulans servislerinden ambulans hizmeti alabilmesidir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız