SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlık Araştırmasına Göre..

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının yaptığı "Sanayi Potansiyeli ve Yatırım Alanları Araştırması" çalışmasında Malatya için uygun olan yeni sektörlerin belirlendiğini belirtti.

Milletvekili Fındıklı, Malatya için Tarım sektöründe belirlenen yatırım alanlarının; kanola üretimine yönelik yatırımlar, soya üretimine yönelik yatırımlar, seracılık (süs bitkisi, sebze) yatırımları, bağ- bahçe yatırımları, meyve ve sebze yetiştiriciliği, ceviz, badem yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, ayçiçeği, mısır üretimine yönelik yatırımlar ve sertifikalı tohum üretim tesisi olduğunu belirtti.

Fındıklı, hayvancılık sektöründe ise Malatya için uygun olacağı düşünülen yatırım ana başlıklarını da şu şekilde belirlendiğini aktardı;

“Su ürünleri üretimi, arıcılık ve bal üretimi Saanen ve Damascus Irkı Süt Keçisi yetiştiriciliği, et, süt besiciliği, hindi yetiştiriciliği ve devekuşu yetiştiriciliği."

Malatya için tarım ürünleri atıklarına dayalı yapılabilecek yatırımların ayçiçeği saplarından yonga levha üretim tesisinin de önerildiğini belirten Fındıklı, enerji sektöründe yapılabilecek yatırımlar arasında rüzgar enerjisi santrali ve güneş kolektörü üretim tesisi yatırımının da bulunduğunu kaydetti.

Gıda sektöründe makarna üretim tesisi, süt ve süt mamulleri üretim tesisi ve kayısı işleme ve entegre tesisi yatırımlarının önerildiğini aktaran Fındıklı, makine imalat sanayinde yapılabilecek yatırımlarında şu şekilde önerildiğini belirtti; "Tekstil ve deri işleme makineleri imalatı tesisi, Tekstil makineleri yedek parça üretim tesisi ve Kriko esaslı sabit kaldırıcı cihazlar üretim tesisi."

Fındıklı ayrıca, "Endüstriyel atık ayırma ve geri dönüşüm tesisi, beton kiremit imalatı tesisi sulama ekipmanları üretim tesisi, CTP boru imalatı tesisi ve damla sulama sistemleri üretim tesisi" yatırımlarının da Malatya için önerildiğini belirtti.

Fındıklı, "Malatya için önerilen yatırım alanları yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Yatırımcılarımız yatırım yaparken yeni sektörleri göz önünde bulundurmalıdır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız