SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlık 'DUR' Dedi!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:02:30
Bakanlık 'DUR' Dedi!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yeşil alanların yok edilerek imarın uygulandığı Tecde Bölgesi’nde, kalan kısmında bahçe nizamlı evler yapılması istendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Malatya Belediyesi’nden kalan bölgede imarın yeniden yapılması istedi. Bu konuda itirazların değerlendirildiği ve son kararın verildiği bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1/50.000-1/100.000 ölçekteki çevre düzeni planında, ‘Malatya’da arazi çalışması yeterince yapılmamış” şeklinde rapor hazırladı.

Hazırlanan çevre düzeni planında şu ifadeler yer aldı:

“Malatya merkezde gereksinimden fazla ‘Kentsel Gelişim Alanı’ planlanmıştır. Hangi sebeple olursa olsun gereksinimden fazla alanın, kentsel gelişme alanı olarak planlanması doğru değildir. Özellikle Malatya Merkez Tecde Mahallesi’nde bulunan alanlar şehrin nefes aldığı, havasını temizlediği, dinlenip stres attığı, çok nitelikli tarım arazilerinin olduğu, bağlık, bahçelik yerlerdir. Bu alanlarda bulunan bazı ağaç türleri endemik olup yerleşime açıldığında yok olacak türde ağaçlarla kaplıdır. Bitki türleri dışında bu alanlarda yaşayan yabani hayvanların yaşam alanları daralacağından yörede yaşayan birçok hayvan türü yok olacaktır.”

Hazırlanan çevre düzeni planı raporunda, Tecde Mahallesi’nde yüksek binalar yapılmayan mevcut yerlerin bahçe nizamlı evler yapılması için belediyeden imar tadilatı istendi.

Rapor, şu ifadelerle devam etti:

“Bu tarım alanları yerleşime açılacağına, Malatya merkez mahallelerinden Taştepe, Kiltepe, ve Melekbaba gibi çarpık yapılaşmanın olduğu, altyapısı bozuk sokak ve caddelerin dar olduğu yerleşim alanlarında Kentsel Dönüşüm Planlaması yapmak daha uygun olacaktır. Bu alanlarda Kentsel Dönüşüm sonucu Malatya’ya en az 50 yıl yetecek arsaların üretileceği alanlar oluşturulabilir.

Bir taraftan yeşili ve doğayı koruyan yaklaşımla planlama yaparken ancak diğer taraftan doğayı yok edip yeni yerleşim yerleri oluşturmak planlama ruhuna aykırıdır.”

Malatya Merkez Tecde Mahallesinde ‘Kentsel Gelişim Alanı’ olarak bırakılan alanların ‘Mutlak Koruma Bölgesi’ içerisine alınması hususunda belediyenin gereğini yapması istendi.

Bu konuda askı süresinin sona erdiği ve itirazların değerlendirildiği, son kararın verildiği bildirildi.

Çilesiz, Tecde ve Fahri Kayahan bölgesinde yeterince yeşilin yok edilip binaların yapıldığı, yapılan binalarla bina ihtiyaç doyumuna ulaşıldığı kaydedildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız