SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakanlık' Gerçek mi Oluyor?

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:22:39
'Bakanlık' Gerçek mi Oluyor?
A- A+ PAYLAŞ

Her seçim sonrasında gazeteciler makam toto yapar. Kimler hükümette olacak, kim Meclis başkanı olacak? Neredeyse haftalarca bu mesele konuşulur. TBMM Başkanlığı ile İçişleri, Adalet, Milli Savunma ve Ulaştırma gibi bakanlıklara kimlerin atanacağı üç aşağı beş yukarı tahmin de ediliyor.

Malatya da ise bir başka heyecanlı bekleyiş hakim. O da yıllardır özlemi duyulan "bakanlık" hasretinin son bulup bulmayacağı. Bu soru bu hafta cevap bulacak...Ankara kulislerinde konuşulanlara bakılırsa Malatyalıların "bakanlık hasreti" son bulacak gibi ! Gibi diyoruz çünkü, kulislerde "Bakan" olarak adı konuşalanların arasında Öznur Çalık da var... Çalık'ın adı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak geçiyor...

Başbakan Davutoğlu'nun, yeni kabineyi kurarken bölge ve il dengesine de dikkat ettiği konuşuluyor... Bu anlamda AKP'nin adeta kalesi gibi olan Malatya'da bunun meyvesini bu dönem alacak gibi. Hatta bir değil 2 bakan neden çıkmasın... Başbakan Davutoğlu'na yakın isimlerin başında gelen Taha Özhan'nın da adı "Bakanlar" arasında geçenlerden...

YENİ HÜKÜMET İÇİN TARİH 19 KASIM

Yeni hükümetin ise AKP'nin ilk iktidara geldiği 2003 seçimlerinin ardından ilk hükümetini kurduğu 19 Kasım tarihine denk gelmesi, Davutoğlu'nun bu çerçevede yeni Bakanlar Kurulu listesini Perşembe günü onay için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunması bekleniyor.

AKP kaynakları, yeni kurulacak hükümetin TBMM'den güvenoyu sürecinin de hızlıca gerçekleştirilmesinin planlandığını, güvenoyu sürecinin Kasım ayı bitmeden tahminen 28 Kasım'da sonlandırılmasının amaçlandığını kaydediyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız