SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakanlık Kriterlerini Aştık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:43:13
A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekim Yardımcısı ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Yakupoğulları, Radyo Kampüs’de İnanç Kara Ölmeztoprak’ın hazırlayıp sunduğu Panorama programına konuk oldu.

“Sağlık Hizmetleri Yerele Dağıtılmalı”

Sağlık hizmetlerinin büyük oranda yerele dağıtılması gerektiğini savunan Doç. Dr. Yusuf Yakupoğulları, “Sağlıkta tam başarı bu şekilde yakalanabilinir. Son yıllarda bu konularda çok büyük gelişmeler var; hava ambulanslarının verdiği hizmeti örnek verebiliriz. Hava ambulansları, karayolu ulaşımının yetersiz kaldığı veya ulaşımın dönemlik olarak sağlanamadığı alanlardaki insanları alıp, Tıp Merkezimize çok kısa bir süre içerisinde getiriyor.” dedi.

“Çok Üstün Meziyetler Var”

“Turgut Özal Tıp Merkezimiz çok büyük ve kompleks bir yapı ve sistemler bütünüdür.” diyen Doç. Dr. Yakupoğulları, “Bu yapıda özellikle son yıllarda gözlenen hayal ötesi gelişmelerin arka planında, birbiriyle uyum göstermiş ahenkle çalışan çok üstün meziyetler bulunuyor. Bu sistemin bir parçası olup, bir tuğla da kendim koyabilirsem çok mutlu olacağım, görevimiz gereği; öğrencilerimize, asistanlarımıza, hastalarımıza, amiri olduğumuz personelimize ve bu aziz millete karşı sorumluluklarımız var.’’  ifadelerini kullandı.

“Asıl İş İnsan Emeğinde”

 Tıbbi Mikrobiyolojide ileri teknoloji cihazlar kullanıldığını söyleyen Doç. Dr. Yakupoğulları, “Ancak yine asıl iş cihazdan ziyade insan emeği üzerinden gerçekleşmektedir. Laboratuarlarda, şu an dünyada bilinen tüm mikrobiyal etkenlerin tanısını yapabilecek olanaklar bulunuyor. Özellikle moleküler mikrobiyoloji çok geniş çalışma alanları sağlıyor.” dedi.

“Öncelik İyi Bir İnsan Olmak”

 İyi bir doktor olmanın öncelikle iyi bir insan olmaktan geçtiğini belirten Doç. Dr. Yakupoğulları, “Doktor teriminden çok “tabip” veya “hekim” terimleri yapılan işi daha iyi ifade ediyor. Anlamak ve anlatmak için daha fazla gayret göstermeli, hastanın duygularını hissedebilmeli, onların sevincine ortak olup ve belki bazen de hastayla beraber ağlanabilmeli, hastaya yol gösteren bilge kişi olabilmek, insani değerleri meslek ile bir bütün halinde icra edebilmek son derece önemli.” ifadelerini kullandı.

“Önemli Gençlik İksiri”

Doç. Dr. Yakupoğulları,  spor yapmanın en önemli gençlik iksiri olduğunu söyleyerek; “Şehir yaşantısının insanların üzerine yığdığı endüstriyel birikintiden korunabilmek çok zor gibi gözükmekte, ancak bazı zamanlar ruh ve bedeni formatlamak için tabiatla baş başa kalmak lazım derken; stresin günümüzün en yıpratıcı unsuru haline geldiğini ifade edip, hayatta pozitif kalmak için insanların kendisini zorlaması gerekiyor. Asık bir yüzün ne kendimize ne de etraftaki insanlara hiçbir faydası olmaz ve hiç tanımadığınız bir kişiye yapabilen en basit iyilik ona gösterilen bir güler yüz olabilir.” Diye konuştu.

“İleri Düzeydeyiz” 

Doç. Dr. Yakupoğulları, Turgut Özal Tıp Merkezi’nin laboratuar olanakları ile ilgili genel bilgiler vererek şunları söyledi; ‘’Diagnostik alt yapı olarak son derece ileri düzeydeyiz, modern fiziksel koşullarda üstün teknolojik sistemlerle tanısal destek vermekteyiz. Böylesi yerler her ne kadar çok ön planda görünmese de verilen tıbbi hizmetin en önemli bileşenlerini oluştururlar. Bu alanda Ankara’nın doğusundaki en iyi yer olduğumuzu rahatlıkla ifade edebilirim. Ayrıca bölgenin en iyi tanısal altyapısına sahibiz ve hastane olarak ta Sağlık Bakanlığı’nın kriterlerini aşan bir hastaneyiz. Tıp Fakültemiz ve Hastanemiz, ülkemizde model bir kurum haline gelmiştir. Rahmetli Turgut Özal’ın hayallerini, kendi ideallerimiz olarak benimsedik ve o hayalleri daha da ileri taşıma gayreti içindeyiz. Kurumumuzda yakın zamanlarda uygulamaya girecek yeni hizmetlerimiz ile de hem bölgemizdeki liderliğimizi pekiştirecek ve hem de ülkemizdeki güçlü yerimizi daha da sağlamlaştıracağız. Aldığımız geri bildirimlerde halkımızın bu hizmetlerin farkında olduğunu görmemiz bizi çok sevindiriyor. Onların desteğini yanımızda hissettikçe daha çok rekorlar kırılacağına olan inancımız yükselmektedir.’’ 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız