SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakanlık Malatya'yı Güçlendirdi'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:30:38
'Bakanlık Malatya'yı Güçlendirdi'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kasım ayı Meclis toplantısını yaptı.

TSO Meclis toplantı salonunda Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında Ekim ayı mizanı okunup, oylandı.

Meclis toplantısında daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, yönetim kurulunun yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Erkoç, 1 Kasım'da yapılan genel seçimin ardından iş dünyasında bir rahatlama yaşandığını ifade etti.

Hükümetin tekrar hayırlı icraatlar yapmasını beklediklerini dile getiren Erkoç, "1 Kasım seçimleri ve 64. hükümet ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. 7 Haziran'da yapılan seçimden sonra hükümetin kurulmaması  bir belirsizliği ortaya çıkarmıştı. Akabinde 1 Kasım'da yapılan seçim neticesinde iş dünyasında da bir rahatlama söz konusu oldu. Belirsizlik ortadan kalktı. Bu hükümetin tekrar hayırlı icraatlar yapmasını, iş dünyasının beklediği reformları bir an önce hayata geçirmesini yürekten temenni ediyoruz" dedi.

"İş dünyasıyla ilgili hayati önem arz eden bir rapor sunuldu"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na TOBB tarafından iş dünyasında hayati önem arz eden konularla ilgili bir rapor sunulduğunu kaydeden Erkoç, şunları söyledi: "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 13 Kasım itibariyle sayın Başbakanımızın nezaretinde 7 saatlik bir görüşme sonucunda iş dünyasıyla ilgili hayati önem arz eden konularla ilgili bir rapor sundu. Bu raporun hükümetin ilk 100 gün içerisinde yapılması gerekenler, reformlar olarak da ortaya koydu. Yeniden hızlı büyüme ve ekonomide istikrar için yapısal reform gündemi ve ilk 100 gün beklentileri diye bir rapor sunuldu. Herkesi ilgilendiren ve yapılması gereken reformlarla ilgili bizim üst çatı kuruluşumuzun yapmış olduğu yerinde bir çalışmaydı. Burada; ekonomide güven ortamına adımların ve beklentilerin atılması, adımlar ve ekonomi yönetimi, mesleki eğitim, çalışma hayatı, vergi, hukuk, rekabet, kobilerin finansmana erişimi, teşvik sistemi ve üretimi destekleme, inovasyon, ulaştırma ve lojistik, tarım ve hayvancılık konuları yer alıyor. Bu konularla ilgili hükümetimizin ilk 100 gününde yapılması gereken reformları bir rapor halinde sayın Başbakanımıza sunuldu. İnşallah en kısa zamanda hükümetimizde bu raporu dikkate alarak, iş dünyasının beklentisine cevap verir."

"Malatya'mız için hayırlı olsun"

Erkoç, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olmasının Malatya'yı da güçlendirdiğini ifade ederek, "Uzun yıllardır Malatya, Bakana hasretti. Yeni seçilen sayın Bülent Tüfenkci'nin Bakanlığı'nın şahsına, ailesine, Malatya'mıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını yürekten temenni ediyorum. İşin bir başka boyutu da sayın Bülent Tüfenkci'nin geldiği Bakanlık (Gümrük ve Ticaret Bakanı) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ve Ticaret ve Sanayi Odaları'nın, borsaların bağlı olduğu bir bakanlık. Bu, bir noktada Malatya'yı da güçlendirmiştir. İnşallah hep beraber hayırlı hizmetler üretirler. Bizlerde bu konuda üzerimize düşen desteği her zaman sayın bakanımıza vereceğimizi ve yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum. Malatya'mız için hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

"Asgari ücret bin 300 TL olsun ama iş dünyasının sırtına fazla yük gelmesin"

Asgari ücretin 1 Ocak'tan itibaren bin 300 TL olmasını da değerlendiren Erkoç, şunları kaydetti: "1 Ocak'tan itibaren asgari ücret hükümetin seçim beyannamesinde vardı, bin 300 TL olacak. Bu konuyla ilgili çeşitli basın toplantıları ve televizyon programları yaptık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde de bir araya geldik. Evet bin 300 TL olsun. Asgari ücretin Türkiye şartlarındaki rakamsal boyutu düşüktür. Bin 300 TL olsun ama bin 300 TL olurken de, iş dünyasının sırtındaki yükü fazlalaştırmasın. İş dünyasının sırtına fazla yük gelmesin. İş dünyasına bin 500 TL yansısın, bin 300 artı 200'de vergisi ama geriye kalan verginin devlet tarafından karşılansın. Çünkü iş dünyasının üretim, pazarlama sıkıntısı var. Türkiye'nin de üretimden başka bir şansı yok. Eğer Türkiye hedeflerine ulaşacaksa, bu hedefler üretimden geçiyor. Üretimi gerçekleştirebilmeniz içinde dünyadaki rakiplerinizle aynı şartlar içerisinde üretir olmanız lazım. Çünkü aynı şartlarda üretemediğiniz zaman yarın pazar kayıpları da beraberinde gelecek. Dünya'ya baktığınız zaman bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde ücretler, gelişmemiş ülkelere göre yüksek. Biz bu ücreti, işçi kardeşlerimize çok görmüyoruz. Onlar hakikaten Türkiye şartlarında çok büyük bir para değil. Ama iş dünyasının da sıkıntılarının ciddi boyutta olduğunu da göz önünde bulundurmak lazım. İş dünyasının rekabet gücünü artırmak, üretimini artırmak adına devletimizin, hükümetimizin iş dünyasının beklentilerine cevap vermesi gerekiyor."

"Oynanan oyunlara gelmemek lazım"

Erkoç, bölgenin ateş çemberinde olduğuna dikkat çekerek, "Etrafımız ateş çemberi. Üzülerek ifade ediyorum, bir an önce bunun sonlanmasını yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Akan kan ve gözyaşları bizim gözyaşımız, bizim kanımız. Son dönemde de Bayırbucak'ta meydana gelen saldırılar, ciddi şekilde bizleri üzmüştür. O saldırıları da şiddetle kınıyorum. Burada oynanan oyunlara gelmemek lazım. Türkiye'yi bu işin içerisine çekmeye çalışıyorlar. Akan kan, Müslüman kanı. İnşallah en kısa zamanda bölgemiz huzura, sükunete, istikrara kavuşur ve bu istikrarla birlikte de hedeflerine rahatlıkla ulaşabilir. Burada ciddi bir pazar var. Ama istikrar, huzur ve güvenin olmadığı yerde hiçbir şeyden bahsedemeyiz. Ekonomiden de bahsetmek mümkün değil. Suriye krizi başladıktan sonra 12 milyon insan göçebe haline düşmüş, yaklaşık 2,5 milyonunu Türkiye bağrına basmıştır. 500 bine yakın sivil insan katledildi. Devlet adıyla terör işleniyor. Ses çıkarılmıyor ama oradaki terörü de bitirmeye süper güçlerin niyeti yoktur. Bu üzücü bir olaydır. Nefretle, şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

"Terör olayları kınandı"

Fransa ziyaretini de değerlendiren Erkoç, şunları söyledi: 

"TOBB nezdinde geçen hafta Fransa'ya bir ziyaretimiz oldu. TOBB Başkanı'nın davetiyle bu ziyarete katıldık. Oradaki ziyaretin amacı, daha önce planlanan bir programdı. Fransa'daki terör olayından sonra gerçekleşti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na, Türkiye-Fransa ilişkilerine olan katkısından dolayı Legion D’Honneur nişanı takdim edildi. Ziyarette Fransa ve Ankara'da yaşanan terör olayları da kınandı. Bizde yine huzurunuzda bu tür terör olaylarını şiddetle kınıyoruz. Terörün dini, ırkı olmaz. Terör, her zaman kınanacak ve kınanması gereken bir olay." 

-Oda çalışmaları hakkında bilgi verdi-

Erkoç, gündem değerlendirmesinin ardından oda çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Erkoç, "Yeni dönemde KOSGEB, proje destekleri semineri düzenledi. KOSGEB Müdürü Murat Seki tarafından odada bilgilendirme verildi. 2016 yılında hangi destekler verileceğini anlattı. Odamız tarafından bir seminer düzenlendi. Katılımda gayet iyiydi. KOSGEB'in 2016 yılındaki destekleriyle ilgili üyelerimiz bilgilendirilmiş oldu. Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ile odamız tarafından iş ticaret bilgilendirme semineri gerçekleştirdik. 60 ihracatçı arkadaşımız toplantıya katıldı. İhracatçılarla ilgili sıkıntılar, yapılması gerekenler konusunda ihracatçılarımız bilgilendirilmiş oldu.

Odamız personeli tarafından müşteri memnuniyeti, etkili iletişim ve beden dili eğitimi semineri düzenlendi. Yine bu seminere de ciddi bir katılım oldu. Oda personelimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıda daha sonra Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, 1 Ocak 2016 tarihinde itibaren zorunlu hale gelecek olan e-tebligat uygulaması hakkında bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız