SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakanlık Ödeneği Artırmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da İl Genel Meclisi toplantısında, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2009 yılı taslak programı ele alındı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında gerçekleştirilen İl Genel Meclisi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2009 yılı taslak programını sunan Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, iki okul yapımı ve okulların onarım ve diğer ihtiyaçları için 27 milyon 550 bin YTL'lik proje tutar bütçesi hazırlandığını ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Doğuç, "Meclis üyelerine sunduğumuz taslak programındaki 27 milyon 550 bin YTL, projelerin tutarıdır. Biz önce teşhis koyuyoruz, sonra tedavi uyguluyoruz" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay ise, bine yakın dersliğe ihtiyaç bulunduğunu belirterek, özellikle köy okulların bazılarının çok acınacak halde olduğunu, kapısı kırık ve boyası olmayan okulların bir an önce onarılması gerektiğini söyledi. Bakanlığın Malatya'daki eğitime yeterli ödenek ayırmadığını savunan Abdurrahman Atay, "Bakanlık Malatya'ya eğitim için 1 milyon 800 bin YTL para ayırdı. Biz ise İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olarak 5 milyon YTL verdik. İl Özel İdaresi bütçesinin yüzde 20'si kanunen eğitime ayrılması gerekirken, biz bunu yüzde 25'e yükselttik. Kısacası, milletvekilleri ve yetkililer konuya duyarlılık gösterip, bakanlık tarafından ilimiz eğitimine ayrılan pay makul seviye getirilmelidir. Hiç yoksa, İl Özel İdaresi'nin ayırdığı bütçeden fazlasını bakanlık ayırmalıdır" şeklinde konuştu.

Taslak programa, iki okul yapımı yazılıp, bu okulların isimlerinin dilekçeye yazılmaması nedeniyle zaman zaman konu tartışılırken, bu okullardan birinin Merkez Konak Kasabası, diğerinin de Merkez Topsöğüt Kasabası'na yapılmasının planlandığı dile getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından okullar için 1 milyon 800 bin YTL para gönderildiğinin dile getirildiği toplantıda, özellikle köy okullarının halleri de dile getirildi.

Bu iki okulun konusu İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu'na havale edilirken, Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, komisyona havale edilmesiyle işin uzayacağını ve konunun önümüzdeki ay toplantısına sarkacağını, dolayısıyla okulların yapımının gecikeceğini dile getirdi. İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, iki yere okul yapılması planında kendileri ile istişare edilmemesinden dolayı konuyu komisyona havale ettiklerini söyledi.

Toplantıda ayrıca, Yeşilyurt İlçesi Gözene Köyü'ne yapılacak olan 12 derslikli ilköğretim okulu için Takvim Gazetesi'nin 600 bin YTL hibe edeceği, kalan kısmın parasının ise İl Özel İdaresi'nce karşılanması kararlaştırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız