SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlık 'Önce Rant' Dedi!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:30:27
Bakanlık 'Önce Rant' Dedi!
A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devredilen Malatya eski SSK Hastanesi (Devlet Hastanesi Beydağı Kampusu) alanını kapsayan “kıyak” imar planı değişikliklerinin askıya çıkmasının formaliteden ibaret olduğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapılan itirazları “gerekçesiz” reddetmesiyle ortaya çıktı.

KIYAK İMAR..

Söz konusu alanın imar durumunun “Sağlık Tesisi”nden “Konut+ Ticari Alan”a dönüştürülmesi, emsal yoğunluğunun da, 1.5 misli artırılarak 0.70’den 1.75’e çıkarılmasına ilişkin TOKİ tarafından yapılan imar değişikliği, bu alana talip olanlara yönelik “kıyak” olarak nitelendirilmiş, bu durum tepki görmüştü.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile CHP İl Başkanlığı, bölgenin beton bloklara dönüşeceği endişesi ile itiraz etmişti..  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile Mimarlar Odası Malatya Şubesi de eski SSK hastanesi alanında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan imar planı değişikliğine karşı çıktıklarını açıklamıştı.

“RANT” İTİRAZINA RED..

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanlığı eski SSK hastanesinin 41 dönümlük alanında yapılan imar planı değişikliğine yaptığı itiraz reddedildi. Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından itirazlara ilişkin verilen cevabi yazıda; “İtiraz gerekçeleri Bakanlığımızca incelenerek Malatya ili Çilesiz Mahallesi 4427 ada 2 numaralı parselin emsal yoğunluğu 1.75 ve imar planı değişikliği için konut+ticari alan dönüştürülmesine ilişkin olarak onaylanan 1/5000 nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine askı ilan süresi içerisinde yapılan Malatya Büyükşehir Belediyesi ve CHP Malatya İl Başkanlığının itirazları reddedilmiştir” denildi.

Bakanlığın bu itirazları reddetmesi, Malatya’nın menfaatlerinin düşünülmeyip, sadece sağlanacak rantın gözetildiği şeklinde yorumlanırken, bu kararın, altyapısı zaten yetersiz olan bölgenin ileriki süreçte büyük sorunlarla karşı karşıya gelmesine onay olduğu dda değerlendirildi.

HABER: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız