SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlık O'nu Çakır Zannetti!

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:04:50
Bakanlık O'nu Çakır Zannetti!
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Bakanlığımız ülkemizin 79 ilini kapsayan yüzde 98’lik bir alanda çevre düzeni planlarını tamamlamıştır” dedi. Bakanlığın konuya ilişkin olarak resmi internet sitesinde, imza törenine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın katıldığı yolunda yanlış bilgi yeraldı. Oysa törene Malatya'yı temsilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen katıldı ve bakanla çektirdiği fotoğraf, bakanlık internet sitesinde yayınlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Bakanlığımız ülkemizin 79 ilini kapsayan yüzde 98’lik bir alanda çevre düzeni planlarını tamamlamıştır” dedi. Bakanlığın konuya ilişkin olarak resmi internet sitesinde, imza törenine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın katıldığı yolunda yanlış bilgi yeraldı. Törene Malatya'yı temsilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen katılmıştı.

BELEDİYE BAŞKANLARININ KATILIMIYLA DENİLDİ AMA..

Çevre Düzeni Planı imza töreniyle ilgili olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde şu açıklama yeraldı:

"Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlık yeni binada düzenlenen, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı onayı imza törenine katıldı. Törende konuşma yapan Bakan Güllüce, çevre düzeni planlarının hazırlanmasının planlı gelişme için önem arz ettiğini belirtti.

"Bakanlığımız, ülkenin 79 ilini kapsayan, yüzde 98'lik bir alanda çevre düzeni planlarını tamamlamıştır"diyen Bakan Güllüce, planlamanın dinamik bir süreç olduğunu, mevcut planlarda da zaman içinde oluşan ekonomik gelişmelere dayalı olarak yenilemeler yapılması gerektiğini ifade etti.

Bakan Güllüce, 2025 yılını hedef alan Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ilk kez 2 Nisan 2012'de onaylanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Bugüne kadar geçen zamanda yeni plan anlayışına gidildiğini belirten Güllüce, "Bunlar, planlama bölgesinde gerçekleşen uygulamalarda karşılaşılan aksaklıkların giderilmesi, güncel gelişmelerle birlikte ortaya çıkan mekansal ihtiyaçların planlı bir şekilde yönlendirilerek, sağlıklı gelişmenin ve kentleşmenin sağlanabilmesidir" diye konuştu.

Bakan Güllüce, planın onayından sonra gerçekleşmiş mevzuat değişiklikleri ve buna bağlı yeni idari yapılanmalar çerçevesinde, Malatya il sınırının büyükşehir sınırı olarak yeniden yapılandırıldığını anlattı.

Bu yapılanmalardan dolayı yaşanması muhtemel sosyal ve ekonomik hareketliliğin mekansal yansımalarının öngörülebilmesi gerektiğine dikkati çeken Bakan Güllüce, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yürütülen çalışmalar sonucunda, il genelinde kentsel ve kırsal alanlara yönelik düzenlemeler yapıldığını dile getirdi.

- "Yeni imar planlarının bir an önce hazırlanması önemli"

Bakan Güllüce, Elazığ'da da benzer kalkınma ve gelişim sıçramaların yaşanabileceğinin öngörüldüğünü, Elazığ'ın 20 yıllık gelişimine katkı sağlayacak destekleyici yeni mekansal ve sektörel kararların üretilmesi amacıyla çevre düzeni planında düzenlemeler yaptıklarına değindi.

Bingöl ve Tunceli'nin plan ve plan notlarının da düzenlemelerden etkileneceğini vurgulayan Bakan Güllüce, bu bölgelerle ilgili çalışmaların da tüm hızıyla sürdüğüne işaret etti. Bakan Güllüce, gerekli teknik, idari ve mali kapasitenin oluşturulabilmesi için öncelikle yerel yönetimlerin kısa vadeli programlarının bu yönde revize edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Mevcut onaylı imar planlarında gerekli düzeltmelerin yapılarak, çevre düzeni planı kararıyla uyumun sağlanması ve yeni imar planlarının da bir an önce hazırlanmasının büyük önem taşıdığına işaret eden Bakan Güllüce, "Çevre duyarlılığı dünyada arttığı gibi Türkiye'de de oldukça iyidir. Bin yıllık tarihimizde ciddi anlamda çevre duyarlılığımız vardır. Bu planlarda çevre duyarlılığına önem gösterilmiş, çevrenin korunmasıyla ilgili de hassasiyetler ortaya konmuştur" ifadesini kullandı.

Bakan Güllüce, konuşmasının ardından Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planını imzaladı.

Törene, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi de katıldı."

BAKANLIK BAŞKANLA GENEL SEKRETERİ KARIŞTIRDI..

Bu arada, Çevre Düzeni Planı imza töreni ile ilgili olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yeralan açıklamada, "Törene, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi de katıldı." denilmesine karşın, sitedeki fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere, törene Malatya'dan Çakır değil, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen katılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız