SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakanlık Uygun Buldu'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın denetiminde Malatya Belediyesi'nin girişimleriyle Malatya'ya 'Katı Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi' kurma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Malatya Milletvekili Ölmeztoprak, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Malatya merkez Kapıkaya köyünde bulunan Yaygın tepesiyle Benev tepesi arasındaki 52 hektar alanın katı atık bertaraf ve depolama tesisi için Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından uygun bulunduğunu ifade etti.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın atık yönetimi eylem planında Malatya ilinin tehlikeli atık ara depolama inşası için önceliklendirme listesinde 2.aşamada yer aldığını belirten Ölmeztoprak, Katı Atık Planı 2.aşama projesinde 4 pilot bölgenin seçildiğini söyledi. Günümüzde kent belediyelerinin karşılaşmış olduğu önemli sorunlar arasında, atıksu ve katı atıkların yani çöplerin toplanması, taşıtılması, değerlendirilmesi ve zararsız hale getirilmesinin olduğunu ifade eden Ölmeztoprak, "Katı atıkların bertaraf edilmesi, yeraltı ve yerüstü su kirliliği, toprak kirliliği vb. kirliliklerin önlenmesi açısından da faydalı olacaktır" dedi.

Milletvekili Ölmeztoprak, uygunsuz çöp depolama alanlarında metan gazı çıktığı için çöplerin tutuşabildiğini, cam kırıklarının mercek görevi yaparak yangınlara neden olabildiğini ve çevre kirliliğine yol açtığını, yanlış ve uygunsuz çöp depolama alanlarına karşı, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın özellikle son 6 yılda yaptığı çalışmalarla 'Katı Atık Bertaraf Tesisleri' yapılması konusunda büyük adımlar attığını vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız