SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOBB Girişimciler İl Kurulu Seçimleri Yapıldı

0
Güncellendi - 2019-02-28 04:27:55
TOBB Girişimciler İl Kurulu Seçimleri Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

TOBB Koordinasyonunda, Oda ve Borsalarda, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeliği seçimleri Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) yapıldı.

Türkiye’de girişimciliğin özendirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek amacıyla Odalar ve Borsalar bünyesinde faaliyetlerini yürüten, Türkiye’nin en büyük girişimci ağı TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları ile TOBB İl Genç Girişimciler Kurulları İcra Komitesi Üyeleri Çarşamba günü yapılan seçimle belirlendi.

İl Kadın Girişimciler Kurullu için iki listenin yarıştığı seçimde 33 kadın girişimci oy kullandı. 23 oy ile seçimi Mimar Hilal Acı’nın listesi kazandı.

İl Genç Girişimciler seçimi ise tek liste halinde yapıldı. 37 genç ismin oy kullandığı seçimde Harun Paşahan ipi göğüsleyen isim oldu.

TOBB tarafından belirlenen seçim takvimine göre Mart ayının ilk haftasında İcra Komitesi üyelerinin oyları ile 81 ilde TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu yeni başkanları seçilecek.

İHALELERE KATILMAKTAN MEN..

Bu arada, TOBB'nun İl Kadın Girişimciler Grubu'na seçilen Mimar Hilal Acı hakkında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ünce yapılan bir ihaleyle ilgili olarak, 1 yıllığına ihalelere katılma yasağı kararı verildiği bildirildi.

Acı hakkındaki yasaklama kararı, İl Kadın Girişimciler Grubu seçiminin yapıldığı gün olan 27 Şubat 2019 günkü Resmi Gazete'de yayınlanması da ilginç bir tesadüf oluşturdu.

Mimar Hilal Acı, 2014'te Battalgazi'de AKP'den Belediye Meclis Üyeliğine seçilmişti. Acı, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde AKP'den aday adayı olmak üzere belediye meclis üyeliğinden istifa etmiş, ancak aday olamamıştı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: TOBB İl Kadın Girişimciler Grubu'na seçilenler (Hilal Acı ortadaki)

TOBB İl Genç Girişimciler Grubuna seçilenler

Hilal Acı hakkında verilen ve 27 Şubat 2019 günkü Resmi Gazete'de yayınlanan ihalelere katılmaktan yasaklama kararına ilişkin  ilanının kupürü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Merve (5 yıl önce)
    Hilal hanımı canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.Bu tarz art niyetli haber yapan, taraflı olduğu çok anlaşılan, malatya haberi ise canı gönülden kınıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Pekmezci (5 yıl önce)
    Hilal Hanımı ve Harun Beyi tebrik ederim. Ülkemizin ve memleketimizin böyle genç ve eğitimli insanlara ihtiyacı var. Bazı koltuklara bu isimler gibi kaliteli ve dinamik isimlerin gelmesi gerçekten çok sevindirici. Yalnız bu seçimin kimler arasında olduğunu haberde bulamadım. İ
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin VELİOĞLU (5 yıl önce)
    İki konunun birbiri ile ne alakası var. Konuyu bir daha değerlendirin de bari seçimle gelen kişiden bir özür dileme nezaketini gösterin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgür (5 yıl önce)
    Seçimi kaybeden kişiyi yazmamışsınız sanırım bu kadar yaygara Ablanın akrabaları kaybetti ya ondan olsa gerek. Hilal Hanımı tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (5 yıl önce)
    yıllardır ne işler yaptığını bir türlü anlayamadığım bu TOBB, MÜSİAT, TÜSİAD, TİO, Malatya Kaysı Borsası, Ziraat Odaları vs..... gibi kuruluşların memlekete getirisi ney kazancı ney????????
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (5 yıl önce)
    Kale göl oteli..aldı diye biliyoruz doğrumu malatya haber devir bunların yasakmı varki
    0
    0
    Yanıtla
  • Burcu (5 yıl önce)
    Malatyanın Özgür Sesi yazıyor. Pek özgür olmadığınız anlaşılıyor. Allah kurtarsın ne diyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burcu (5 yıl önce)
    Hazmedemiyoruz. İhaleden yasakladık ama başkanlığına engel olamadık. . Başlığı daha uygun olurmuş. Başlık yanlış olmuş. Sadece bir Öneri. Art niyet aramayınız sayın editörler(bunun yerine başka biley derdim de. Neyse anladınız siz onu)
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (5 yıl önce)
    Kadınların fotoğrafında en baştaki bayan Kosgeb'de uzman , bu iş ile ne alakası var anlamadım, Kosgeb'de haftanın yarısı izinli ,yerinde bulamıyorsunuz, burada da görev aldıysa yandık
    0
    0
    Yanıtla
  • merve (5 yıl önce)
    Allahtan sosyal medya varda diger adaylar kimmiş bu kadar yaygara neden kopmuş bulunuyo.vayy dünya vay sektör sektör reklam peşinde koşan insanların genee birilerinin sayesinde bişey olmaya çalışırken ilahi adaletle bişey olamayışının haberini yapmışsınız.ellerinize saglık olsun bence..kazanan hilal hanımada hayırlı ugurlu olsun..egitim liyakat karşılınıgı bulmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Sunay Çilek (5 yıl önce)
    Unutulmayacak anların başkahramanı! Sabrının en güzel hediyesini aldığın bugün, kötülerin degil de iyilerin kazandığını gösterdiğin başarı yolunda dilerim ki senin için tüm başarıları arkasından getireceği bir başlangıç olur.Yolun açık olsun Hilal ACI.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatma (5 yıl önce)
    Hilal hanım meyve veren ağaç taşlanır☺️ Yanlı haberciliği kınıyoruz. Demokrasiyle ipi göğüsleyen adayları tebrik ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serap (5 yıl önce)
    Haberiniz için teşekkür ederim haberde ne algı yaratma ne tehtit ne santaj var haber doğrudur bunuda oda başkanı düşünsün yazık oda ihalecilere kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Gülden (5 yıl önce)
    Hem kadın, hem mimar, hem yıkıcı oy çoğunlu... Daha ne olsun. İhale yasağı varmış Tso kadın girişimci adaylık yasağı yokmuş sonuçta. Alaka kuramadım ama siz kurmaya çalıştığınıza göre pek demokrat değilsiniz. Ve epey canınız sıkılmış. Pardon sizin favoriniz başkasıydı sanırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (5 yıl önce)
    Seçim TSO da yapılmış organizatör ve bağlı olduğu kurum TSO. Peki böyle bir işin olduğunu böyle bir Kadın veya genç girişimciler kurulunun oluşacağı hangi medyada duyurulmuş asıl soru bu olmalı.Eski yönetim kendi akrabalarını Sadıkoğlu tanıdıklarını yazmış. Sistem aynı tek fark haberin detayında Kadın girişimcilerin başkanı olacaksın devlet ile ticarete men alacaksın bir tezat var ortada. Kaybeden Kadın girişimci kim acaba.?
    0
    0
    Yanıtla
  • İlkim Berru (5 yıl önce)
    Hilal hanımı tebrik ediyorum•acaba diğer adayımızın mesleği neydi malatyahaber eksik habercilik yapıyorsunuz milleti bilgilendirirseniz daha iyi olur acaba diğer aday ekap a kayıtlımı İhalelere girebiliyor mu (sizin pencereden baktım olaya)???
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Seçimle kazanan arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz .. Bu arada Tso tarafından herhangi bir atama algısı yaratılmaya çalışıldığı aşikar ortadadır .. Yanlış haber niteliği taşımaktadır
    0
    0
    Yanıtla
  • Banu (5 yıl önce)
    Hilal arkadaşımızın kazanmasını tebrik ediyor, iki ayrı olayı aynı haberde vermeyi art niyet olarak görüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ezgi (5 yıl önce)
    Hilal hanımı tebrik ediyorum,yanlız ihale kısmıyla pek ilişki kuramadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (5 yıl önce)
    Bir mimar arkadaşımızın seçilmesi girişimci kadınlar için bence çok iyi olmuştur.bu arada ihale yasaklılığı ile oda seçiminin nasıl birbirine bağlamışsınız bunuda anlamakta güçlük çekiyoruz.Acaba malatyahaber taraf mı tutuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynep (5 yıl önce)
    Seçim sonucu gösteriyor ki artık iyi olan herkes kazıyor.Tehditle şantajla bi yere varılmayacağının kanıtıdır bu. Bir devrin bittiğinin göstergesi TSo nun bütün seçimlerinde görüldü. Artık Malatya Haber olarak bu gerçeği görün ve karalamaktan vazgeçin herkes herşeyi biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (5 yıl önce)
    Malatyahaber olarak TSO üzerinde algı yaratma peşindesiniz bu çok net gözlemleniyor. Haber başlığı TSO suç işlemiş gibi fakat içerikte ihalede men edilme var bu kişinin ihaleye katılamayacağını gösterir. Yazık hedef gösteren bi habercilik anlayışı ile ne amaçlıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla