SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlıkta Kayısı Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ
 
Kayısıdaki kükürt oranının Türk Gıda Kodeksi'ne göre yeniden belirlenmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda toplantı yapıldı. 
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcı Nihat Pakdil başkanlığında düzenlenen toplantıya, AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zengin, ilgili genel müdür yardımcısı ve daire başkanları, şube müdür ve konu sorumluları kayısı üreticileri ve ihracatçılar katıldı. Yurt içinde dolaşıma konu olan kuru kayısıdaki kükürt sorunun tüm yönleriyle ele alındığı toplantıda, yüksek kükürtten dolayı uygulanan cezaların kayısı işletmelerini zor durumda bıraktığı gündeme geldi ve bu konu ile ilgili düzenleme yapılması talebinde bulunuldu.
 
Toplantıda kükürdün insan sağlığı ile ilgili boyutunun araştırılıp buna göre Türk Gıda Kodeksi'nde belirlenen kükürt limitinin yeniden belirlenmesi benimsendi. Toplantıda ayrıca çiftçilerin daha kaliteli ve sağlıklı kayısı üretimi ve kükürtlemesi ile ilgili eğitim ve yayım çalışmalarına ağırlık verilmesi, örnek kükürtleme odalarının yapılması çiftçi şartlarında 10 - 50 metreküp kapasiteli soğuk hava depoları yapılması ve buna hibe olarak destek sağlanması ile ilgili çalışma başlatılmasına karar verildi. 
 
Bu arada, AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, kuru kayısı yurt dışına ihraç edilirken yaşanan kükürt sorununun da ele alındığı toplantıda, Malatya'da yaş kayısının raf ömrünün uzatılması için soğuk hava depolarının yapılması gerektiğini bildirdi. Temmuz ayında hasadı yapılan yaş kayısının soğuk hava depolarında saklanıp birkaç ay sonra satıya sunulması halinde üreticinin daha fazla ekonomik girdi sağlayacağına dikkat çeken Öz, bu konuda önümüzdeki günlerde gelişmeler olacağını kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız