SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bakanlıktan Destek Bekliyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:39:51
'Bakanlıktan Destek Bekliyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçe görüşmelerinde bir konuşma yaparak bakanlığın bugüne kadar gerçekleştirdiği yatırımlar hakkında bilgi verdi. 

Malatya'nın gençlik ve spor yatırımlarının hızlandırılması için de görüşlerini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve komisyon üyeleriyle paylaşan Milletvekili Şahin, öğrenci yurtları için teşekkür ederek öğrenci sayılarının her yıl artış gösterilmesinin göz önünde bulundurulup geniş perspektifle yapılacak çalışmalarla bu eksikliğin giderileceğini ifade etti.

Şahin, ayrıca 5 bin kişilik kapalı spor salonu, Tecde Gençlik Spor Merkezi, yüzme havuzu ve idari binanın ödeneğinin 2013 Programına alınması için Bakanlıktan gerekli desteği beklediklerini kaydetti.

Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan taleplerini sıralayarak şöyle konuştu: “Türkiye'nin il merkezleri ve ilçelerde yer alan gençlik merkezlerinde yetkili olan kişilerin bu merkezlere gençlerin ya da öğrencilerin gelmelerini beklemek yerine, okullardaki rehberlik servisi ve beden eğitimi öğretmenleri ile koordineli bir şekilde çalışıp yönlendirme yapılarak öğrencilerin yeteneklerini keşfedip ortaya çıkararak geliştirmelerine rehberlik yapılabilir. Böylelikle gençlerimizin ilgi ve yeteneklerinin daha sistemli geliştirilmesi sağlanmış olur. Türkiye'de çoğu başarılı sporcunun ve yeteneğin bu şekilde keşfedildiğini hepimiz biliyoruz. Gençlik merkezlerimiz de psikolojik danışmanların istihdam edilmesi, sporcularımızın daha sağlıklı gelişmelerine imkan sağlar."

Ülkemizde farklı branşlarda Dünya, Avrupa ve Türkiye Şampiyonu olan milli sporcularımız olduğunu anlatan Şahin, şunları söyledi: "Özellikle genç yetenekler tarafından model alınacak sporcularımızın fiili spor hayatlarını tamamladıktan sonra kendi illerine yönlendirilip buradaki gençlerimizin yetişmelerinde hem bir model olması sağlanmış olur hem de bu sporcularımız kendi bölgelerine vefa borcunu ödemiş olurlar. Özellikle gençlerimizin kendilerini yetiştiren milli bir sporcudan ders almaları onları büyük oranda motive eder. Bu çalışma ile birçok yeni sporcumuzun da yetişeceğine inanıyorum. Bu çalışmalarda bulunurken özellikle milli sporcularımızın ekonomik anlamda desteklenmeleri bu başarıların daha da artmasını sağlayacaktır. Ekonomimizin ayakta durmasını sağlayan işadamlarımızın vermiş oldukları gelir vergisinin cüz'i bir kısmının kendi illerindeki sportif faaliyetlere ayrılması, amatör kulüplerimizle birlikte farklı spor dallarında nitelikli sporcularımızın yetişmesini teşvik ederek katkıda bulunacaktır."

Sporun zeka gelişimine katkısının bilindiğini anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun için ilköğretim çağındaki gençlerimizin okul performansları değerlendirilirken katılmış olduğu sportif faaliyetlerin göz önünde bulundurulması öğrencilerimizin daha fazla spor yapmalarını teşvik edecektir.

Milli ve uzman sporcularımızın Türkiye genelinde yapılacak bir çalışma ile okullarımızda söyleşi, panel veya konferans gibi etkinlikler sayesinde milli sporcularımızı yarınlarımızın teminatı olan gençlerle buluşturmamız onları daha çok yüreklendirecektir."

Özel sektördeki eğitim kuruluşlarının düzenlemiş oldukları yaz okullarına ekonomik durumu olmayan vatandaşlarımızın çocuklarını gönderemediğini anlatan Şahin, şunları söyledi: "Bu konuda bakanlığınız ile MEB'ın koordineli bir çalışmasıyla yaz okullarından ciddi bir oranda öğrencilerimiz faydalanacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığından sosyal ve sportif tesis desteği yaygınlaştırılarak, MEB'den ise öğretmen ve okul desteği bu projenin gerçekleşmesini sağlayacaktır. Yukarıda bahsettiğimiz bu önerilerdeki temel amaç geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, sigara, alkol ve uyuşturucu müptelası olmaları engellemekle birlikte, güzel, ahlaklı, sağlıklı bir gelecek için donanımlı ,ülkesi ve tüm insanlık için düşünen sorumluluk bilinci içinde bir gençliğin yetişmesi sağlanmış olacaktır. Gençlerimizin enerjileri zararlı alanlarda heder edilmemiş olur. Unutulmamalıdır ki, tenlerimiz, renklerimiz ve düşüncelerimiz ne kadar farklı olursa olsun sevinçlerimiz ve gözyaşlarımız hep aynıdır. Bu çocuklar hepimizin.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız