SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlıktan Eşantiyon Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:22:29
Bakanlıktan Eşantiyon Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı, müşterilerine ücretsiz ıslak mendil, sabun ve şampuan gibi kozmetik ürünler veren firmalara ''dikkatli olun'' uyarısında bulundu.

Lokantalarda, otellerde ve ulaşım araçlarında müşteri ve yolculara ücretsiz verilen kolonyalı mendil, küçük boy şampuan, krem, sabun ve diş macunu gibi kozmetiklerin sahip olması gereken özeliklerin belirlendiği belirten Bakanlık, yiyecek-içecek, ulaşım ve konaklama sektöründeki firmaların bağlı olduğu oda ve federasyonlara gönderdiği yazıda, bu ürünlerin mevzuata uygun olması gerektiğini bildirdi. 

Bakanlık, eşantiyon ürünle ilgili kuruma bildirim yoksa 20 bin lira, ambalaj ve etiket bilgileri mevzuata uygun değilse 2 bin 928 lira, insan sağlığına zararlı olduğu kurum tarafından tespit edilirse 50 bin lira para cezası uygulanacağı uyarısında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız