SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlıktan Müfettiş Geldi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:10:19
Bakanlıktan Müfettiş Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da doğum için gittiği özel hastaneden, damar giriş yolları seti sökülerek kovulduğu ileri sürülen kadının başka bir özel hastanede dünyaya getirdiği erkek bebeğin 17 gün sonra hayatını kaybetmesi olayına ilişkin olarak Sağlık Bakanlığı tarafından bir müfettişin Malatya'ya gönderildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı’nca görevlendirilen müfettişin, Malatya’ya gelerek idare soruşturmayı yürüttüğü ve  özel hastanelerden konuya ilişkin belge ve bilgi talep ettiği öğrenildi. 

Olayın adli boyutu ile ilgili olarak ise Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

OLAY..

Malatya’da 13 Haziran 2013 günü meydana gelen olayda, hamilelik süresinde kontrole gittiği özel hastaneye doğum için giden Gönülay Gültekin (29) adlı kadın, Cumhuriyet Başsavcılığına ve Sağlık Bakanlığına vermiş olduğu şikayet dilekçesinde, gittiği özel hastanede 450 TL doğum masrafı karşılığında fatura istenmesi nedeniyle kendisinin doğumhanede beklerken, damar yollarının sökülerek kovulduğunu ve ardından ise ambulans verilmeden gittiği başka bir özel hastanede son anda doğuma yetiştirildiğini, ancak burada ise bebeğinin küveze alınmadığını, sevk edildiği Turgut Özal Tıp Merkezi’ne giderken ambulans verilmediğini iddia etmişti.

Gönülay-Ali Gültekin çiftinin 17 günden beri Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yoğun bakımda tutulan bebeği, geçtiğimiz Pazar günü hayatını kaybetmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız