SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakım 66 TL.. Yenisi 49 TL!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:50:51
Bakım 66 TL.. Yenisi 49 TL!..
A- A+ PAYLAŞ
Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından yapılan duyuruda, yönetmeliğe göre elektrik, su ve gaz sayaçlarının 10 yılda bir periyodik muayeneye tabi tutulması gerektiği hatırlatıldı. Açıklamada, periyodik muayene için sayaçların sökme takma bedellerinin ise aboneler tarafından ödeneceği belirtildi. Elektrik sayaçlarının bakımı için belirlenen fiyatın ise 66 TL olduğu bildirildi. Cihazlarını yenisi ile değiştirmeyi isteyen aboneler ise bunun için 49 TL ödeyecekler. 
 
Şirket tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle ; 
 
"3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 9. Maddesi ve ölçü aletleri muayene yönetmeliği gereği elektrik, su ve gaz sayaçlarının 10 yılda bir periyodik muayeneye tabi tutulması zorunlu kılınmış ve periyodik muayene yükümlüğü dağıtım şirketlerine verilmiştir. Tüm Türkiye de olduğu gibi dağıtım şirketimizin sorumlu olduğu illerimizde 10 yıllık damga süresini doldurmuş sayaçlara periyodik bakım düzenli olarak yapılmaktadır. Periyodik bakıma alınan sayaçların muayene ve sökme takma bedelleri , ilgili yönetmelik ve mevzuat gereği sayaç maliki yani abone tarafından karşılanmaktadır. Periyodik bakım ücretleri, ilgili kanunun 11. Maddesi gereği her yıl ocak ayında bakanlık tarafından belirlenmektedir. Buna göre mesken elektrik sayaçlarının bakım ücreti 2012 yılı için vergiler dâhil arızalı parça bedelleri hariç 66 TL olarak belirlenmiştir. Alınacak bu ücret Sanayi Bakanlığı ve enerji bakanlığı tarafından belirlendiğinden bu bedelin belirlenmesinde şirketimizin etkisi ve yetkisi bulunmamaktadır. Yine müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda 10 yıllık damga süresi dolmuş olan sayaçlar yeni bir sayaçla da değiştirilebilir. Damga süresi dolmuş sayaçların periyodik muayene yerine yeni sayaç ile değiştirilmesi durumunda da müşterilerimize vergiler dâhil 49 TL karşılığında bu hizmeti sunmaktayız.
 
Ayrıca elektrik faturalarının son ödeme tarihlerini değiştirmek isteyen mesken müşterilerimiz, kendi adına olan abonelikleri için şirketimizin anlaşmalı olduğu bankalardan herhangi birine otomatik ödeme talimatı vermek ve daha sonra herhangi bir şubemize giderek dilekçe ile başvuru yapmaları halinde bu uygulamadan faydalanabileceklerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız