SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakım Çalışmaları Hızlandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:01:36
Bakım Çalışmaları Hızlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Arena Stadı'nda çalışmaların durma noktasına gelmesiyle birlikte, Malatya İnönü Stadı'nda bakım çalışmaları hızlandı. 

  Malatyaspor'un yükselişine ve dibe vuruşuna tanıklık eden Malatya İnönü Stadı, Yeni Malatyaspor ile birlikte yeniden bir üst lige çıktı. 

  UEFA Avrupa Ligi'nde Basel'i ağırlayan, Süper Lig ekibi Fenerbahçe'yi kupa dışına iten Malatya İnönü Stadı, şaşalı günleri de gördü, dibe vuruşu da...

-Yeni sezona yenilenmiş olarak kapılarını açacak-

  PTT 1.Ligin yeni ekibi Yeni Malatyaspor’un yeni sezonda maçlarını oynayacağı Malatya İnönü Stadyumu, yeni sezona kapıları yenilenmiş olarak açacak. Basın tribününden, Şeref tribününe, stadyum zemininden seyirci girişlerine kadar bütün bölümlerde hummalı çalışma devam ediyor.

  Malatya Arena Stadyumunun yeni sezona yetişmemesi üzerine PTT 1.Liginde maçlarını İnönü Stadyumunda oynayacak olan Yeni Malatyaspor’u, çok farklı bir İnönü Stadyumu bekliyor. Yıllara meydan okuyan ve birçok maça ev sahipliği yapan Malatya İnönü Stadyumunda, Büyükşehir ekipleri hummalı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Basın Tribününden tutunda saha zeminine kadar birçok alanda çalışmalar sürüyor. PTT 1.Lig kriterlerine göre düzenlenen İnönü Stadyumunun tüm çalışmasını Malatya Büyükşehir Belediyesi üstlenmiş durumda. 

"Çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor

  Yeni Malatyaspor Kulüp Basın Sözcüsü Selim Pilten, stadın yeni sezon yetiştirilmesi için yoğun bir mesai harcandığını kaydederek, statta hemen hemen her şeyin baştan sona yenilendiğini ifade etti. 

  Pilten, stadın her bölgesinde çalışmaların olduğunu belirterek, "İnönü Stadyumunda ki çalışmalarımı devam ediyor. Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. PTT 1.Liginden gelen ekipler stadyum içinde ve dışında çalışmalarını yaptı. Bizde, bu çalışmalar doğrultusunda hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Öncelikle bu konuda bizden desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeni Malatyaspor, yeni sezonda maçlarını daha bakımlı bir İnönü Stadyumunda yapacak” dedi.

-Statta her noktada çalışma var-

  Geçen sezon birçok teknik adam ve futbolcuların eleştiri konusuna neden olan Malatya İnönü Stadyumu, yıllardır adeta terk edilmeye yüz tutmuştu. 2015-16 Sezonunun açılmasına az bir zaman kala emektar stadyum tekrardan bakıma alındı. Stadyum girişlerine Passolig ekiplerinin seyir girişlerine kolaylık sağlayacak elektronik girişleri koyması, taraftarların zamanında ve hızlı bir şekilde içeri girmesini sağlayacak.

  Geçen sezon bin bir zorlukla görevlerini sürdüren Basın mensuplarının da alanları yenileniyor. TRT ekiplerinin ve yerel medya görevlilerin çalışma alanları da genel bir bakıma alındı. Koltuk yenileme ve canlı yayın kulübelerinin bakıma alınması üzerine, basın mensupları da daha elverişli yerlerde görevlerini icra edecekler. Birçok kulübün stadında olduğu saha kenarı foto muhabirlerinin çalışma alanlarının da unutulmaması bekleniyor.

  Saha zemini de yenileniyor. Önceki sezonlarda futbolcular ayakta dahi durmakta zorlandığı saha zemini de bakıma alındı. Her iki kale arkası alanlarına yağan yağmuru çekmek için özel drenaj sistemi yapılıyor. Kale arkası bölümünde ise futbolcuların ısınmalarını yaptığı yerlerinde düzenleneceği öğrenildi.

  Yeni Malatyaspor’da ‘Şeref tribünü’ olarak bilinen Protokol Tribününde de çalışmalar sürüyor. Geçen sezon boş kalan şeref tribünde ilk olarak koltuk yenilemesi yapılıyor. Bu sezon birçok önemli ismi ağırlanması beklenen Protokol tribündeki yenilik, koltuk değişimi çalışmalarıyla başlamış durumda.

  Stadyum içindeki elektrik sistemlerinin de yenilenmesi gözden kaçmadı. Stadyum içindeki elektrik sistemleri olası elektrik kesintilerinin önüne geçmek için tamamen yenilendiği görüldü. İnternet kabloları ve yayın kablolarının döşendiği öğrenildi. Büyükşehir ekiplerinin yoğun çalıştığı İnönü Stadyumunun, 16 Ağustos’ta ilk maça hazır olacağı da öğrenildi.

  Yeni Malatyaspor’un PTT 1.Ligine çıkmasıyla birlikte birçok şirkette reklam için adeta kuyruğa girmiş durumda. Stadyum dışındaki alana farklı şirketler tarafından reklam verilmeye başlandı. Gözde Sağlık Grubu, Özel Melid Park Hastanesi, Sim Beton ve Güngör Tarım İnşaat şirketleri, Yeni Malatyaspor’a destek amaçlı afişlerini stadyum dışına şimdiden asmış durumda.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız