SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakım Kursunu Bitirdiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:14:55
Bakım Kursunu Bitirdiler
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen “Yaşlı ve Hasta Bakımı” (YAŞBAK) kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. 
 
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen törene İl Sağlık Müdürü Nail Umay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe, Yüksek Öğrenim ve Yurtlar Kurumu Müdürü Halil Karaman, Proje Koordinatörü Yılmaz Karaca, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı. Programda konuşan Proje Koordinatörü Yılmaz Karaca, “Gençlerin enerjisi ile yaşlıların bilgi birikimini sevgi eksenli bir yapıda buluşturmayı amaçlayan Yaşlı ve Hasta Bakımı Projesi, sosyal programlara ilgi duyan, insan ilişkilerinde başarılı, hayatın en donanımlı dönemi olan yaşlılığı sevgiyle kucaklayıp sorunları ile baş edebilecek kişileri yetiştirmeyi planlamıştır. Kapsamlı bir eğitim içeriği ile desteklenen programın uygulamalı bölümleri ile edinilen bilgilerin kalıcı ve uygulanabilir bir alan oluşturması düşünülmüştür. Öncelikle toplumun dezavantajlı kesimleri dikkate alınarak sosyal bütünleşmenin sağlanması hedeflenmiştir. Kursiyerler Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü sertifika programı içeriği kapsamında 400 saat teorik, 120 saat pratik eğitim olmak üzere toplam 520 saat eğitime tabi tutulmaktadır. Yaşlı ve Hasta Bakımı elemanı yetiştirme konusunda tercih edilen hedef kitlemiz; Sağlık kurulu raporu ile özrü olmadığını ispat eden 20-40 yaş aralığında, en az ilköğretim mezunu, adli sicil kaydı temiz olan bay ve bayan kişiler arasında seçilmiştir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan veya Ailesi yardım alanlar Öncelikle tercih edilmiştir” dedi.
 
İl Sağlık Müdürü Nail Umay ise, “Avrupa'da olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfus hızla artmaktadır. Şuanda 7-8 milyon olan yaşlı nüfusumuz, 2025 yılında 12 ile 15 milyon arasına çıkması bekleniyor. Profesyonelleşmiş hasta bakım ihtiyacı hızla artmaktadır. Bu noktada kurumsal hizmet veren merkezler olduğu kadar yetişmiş nitelikli insan gücü de hızla artmaktadır. Her insan için değişik mana ifade eden yaşlılık hayatın çok özel bir dönemidir” ifadelerini kullandı.
 
İl Sağlık Müdürü Nail Umay, daha sonra 30 kursiyere sertifikalarını verdi. Kurs birincisine ise çeyrek altın verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız