SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakımı Devletten

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:24:34
Bakımı Devletten
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hazırladığı ''Kamu Destekli Sertifikalı Badem Dikimi'' adlı proje kapsamında ilçede badem üretiminin yaygınlaştırılmasını hedefliyor. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Askar Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de badem fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, üretimin düşük olması nedeniyle bademin ithal edilen bir meyve olduğunu söyledi. 

İlçede badem üretimini yaygınlaştırmak üzere Tarlacık köyünde Piri Kara isimli bir çiftçinin bahçesinde sertifikalı badem dikilmesini teşvik ettiklerini kaydeden Ekici, burada 10 dekar alanda 270 badem fidanı dikildiğini, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak kendilerinin de bahçenin bakımını üstlendiklerini kaydetti. 

Ekici, ''Üreticilerimiz daha çok tahıl, kavun ve kayısı üretimi yapıyor. Badem konusunda hazırladığımız proje ile ilçede ürün deseninin çeşitlenmesine katkı sunmak istiyoruz'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız